Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

7. toukokuuta 2023

Kaakeliuunia korjattu

Korjasin salin kaakeliuunia, koska 'muurari' oli latonut vahingossa kaakelit niin, että kuviot asettuivat epäsymmetrisesti. Uskottelin silloin itselleni, että totun siihen. No enhän tottunut, haittasi silmää se epäsymmetria.

Siirsin 'kaakeleita' ylhäältä alareunaan ja kavensin uunia, jotta laattojen kuviot ovat symmetriassa. No nyt on luukku ylempänä ja leveämpi (koska se piti leikata keskelle). Siirsin myös ilmanottoaukon (metallinapin) ylhäältä alas ja siksi uuni on nyt vähän matalampi, koska yksi kaakelirivi piti poistaa ilmanottoaukon reiän takia. Uuni on tehty alun perin kaakelipaperista ja kartongista, ei siis oikeista kaakeleista. Tein uudet isommat uuninluukut kartongista ja väritin ne tusseilla.

Tein myös toisen pellinsäätäjän uunin yläosaan, materiaalina niissä bambuiset sukkapuikot ja puuhelmet ja varsien väritys hopeatussilla. Tein isomman suojapellin lattiaa vasten, jonka väritin kultatussilla. Olipahan se urakka, mutta ainakin toistaiseksi uuni palvelee tehtävässään kapteenin kodissa. 


korjattu kakluuni

uuni salissa, jonka sisustus on vielä kesken

🔥

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)