Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

8. toukokuuta 2023

Uusi projekti Willa Helmi

Tämä vanha, mutta hurmaava talo odottaa kunnostusta Ruusulan ohessa. Talon nimeksi syntyi kuin luonnostaan Willa Helmi, koska Helmen nimipäivänä se ostettiin. 

Talosta puuttuu kaksi ulko-ovea ja keskikerroksen väliseinä on vinossa, sekä katon saranat ovat vähän löystyneet. Vintin seinän läpi on puskenut ruuvin pää taloa kootessa. Ihan kuin oikeissakin taloissa, myös miniatyyritaloissa täytyy vähän tehdä remppaa, kun aika on niitä kuluttanut. Lattioiden väri tulee myös vaihtumaan ja ehkä seinät saavat uudet tapetit. Katto ei pysy auki, joten jokin tuki siihen tarvitaan jossain vaiheessa. Yläkerran parvekkeen alle jäi aukko, jonka peitin pitsinauhalla toistaiseksi.

Talossa on neljä huonetta ja vintillä on iso huone jaettuna pienellä väliseinällä. Kahdessa alimmassa kerroksessa on ikkunat myös sivuseinillä, mitä pidän tärkeänä, että luonnonvaloa pääsee vähän sisään. Porrashuoneet ovat pienemmät kuin niiden viereiset huoneet. Huonekorkeus on 22,5 cm ja syvyys 33 cm, eli huoneet ovat isommat kuin Ruusulan huoneet. Ikkunoissa ei ole plexejä, mutta se takaa hyvän ilmanvaihdon taloon. Talo on Stoy-merkkinen. Pyyhin talon kauttaaltaan kostealla liinalla ja nyt se tuoksuu raikkaasti Tolulle.

Aiemmin ajattelin, etten osta vaaleanpunaista taloa, mutta tämä on niin hempeän vaalean sävyinen, että väri ei pomppaa silmille ja onhan tämä lapsenlapsen lempiväri. 💕 Tästä väristä mummukin tykkää. Pidän myös ikkunanpuitteiden ja kaiteiden sorvauksista ja tukevista rappusista. Katon väri on pastellin vihreä, eikä sitäkään väriä tarvitse mielestäni vaihtaa.

Kun menimme ostamaan tätä taloa, ajoimme oikean vaaleanpunaisen talon ohi. Talo näytti söpöltä auringonpaisteessa pienen puutarhan keskellä. 🌸 Ihanaa, että ihmiset toteuttavat unelmiaan. Minullakin on nyt pinkki omakotitalo, kunnes lapsenlapsi saa sen perintönä, valmiiksi kalustettuna. (Miniatyyriesineiden 1:12 alaikäraja on 14 vuotta, ne eivät ole pienten lasten leluja)

Tämä talo saa nyt odottaa rauhassa vuoroaan, koska Ruusulan sisustus on vielä vähän kesken.


Ensiesittelyssä hurmaava Willa Helmi

🌷🌷🌷

Willa Helmi ennen remonttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)