Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

3. toukokuuta 2023

Pihan portti ja kukkalaatikko puutikuista

Tein Ruusulan pihalle portin jäätelö- ja kahvitikuista. Kuvasta jo näkee, kuinka se on tehty, eli se oli helppo hommeli. 

Kiinnitin leikatuista kahvitikuista poikkipuut molemmille puolin porttia. Muotoa porttiin sain, kun leikkasin pystypuut eli jäätelötikut eri korkuisiksi. Käytin porttiin myös huonompia tikkuja tunnelman vuoksi. Kiinnitin portin aitaan kiinni teipillä ja teipin päälle teippasin tikkujen palaset. Minikokoisilla saranoilla portista tulisi vielä parempi.


Ruusulan pihan portti

Kukkalaatikko, joka odottaa kukkia

Tein kukkalaatikon pitkien tulitikkujen laatikosta. Laatikko oli sopivan pituinen köynnöstuen alle, mutta se oli liian leveä tuohon kohtaan pihaa, joten halkaisin sen pituussuunnassa ja asetin puolikkaat sisäkkäin, että laatikosta tuli kapeampi. Teippailin sitä sisäpuolelta yhteen. 

Päällystin laatikon leikatuilla kahvitikuilla ja piirtelin vaaleanharmaalla tussilla pintaan epäsäännöllisiä raitoja. Kuvassa raidat näyttävät vihreiltä ja ruskeilta ja voisi laatikon niilläkin väreillä värittää, tai sitten jättää puun väriseksi. Piirsin tussilla myös naulojen kannat laatikon reunoihin. Siinä nyt uusi kukkalaatikko saa odottaa lisää kukkasia istutettavaksi. 🌸

Lisäys: Tein Ruusulan nimikyltit jäätelötikuista porttiin ja oven yläpuolelle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)