Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

11. heinäkuuta 2023

Itse tehdyt ulko-ovet Willaan

Ostin Willa Helmen käytettynä ja siitä puuttui kaksi ulko-ovea. Valmiina myytävät nukketalon ovet eivät sovi taloon, ne ovat liian isot ja niissä on karmit yleensä mukana. En halunnut alkaa suurentamaan oviaukkoja niitä varten, joten tein ovet itse. 

Ovet ovat keskenään erilaiset ja tunnelmaltaan vanhahtavat. Ne on helppo irrottaa, jos joskus haluaakin vaihtaa toisenlaiset ovet. Sisäpuolelta molemmat ovet ovat vasemman puoleisilta pitkiltä sivuiltaan seinässä kiinni maalarinteipillä, jonka päälle teippasin pitsinauhaa. Ovia voi siten avata ja sulkea. Vielä parempi olisi, jos sisäpuolella olisi pienet hakaset ovia 'lukossa' pitämässä.

Liimasin myös puukuvioista kontaktimuovia terassin ja parvekkeen lattiaan.


Willa Helmen 'uus-vanhat' ulko-ovet

Yläkerran oven tein pahvin päälle liimatuista kahvitikuista, jotka maalasin valkoisella akryylimaalilla kolmeen kertaan, koska puutikut imevät aluksi maalia itseensä. Ikkunalasi on kirkaskalvoa ja verhot pitsinauhaa. Oven sisäpuoli on päällystetty puukuvioisella kontaktimuovilla.

Alakerran oven tein pahvin päälle liimatusta kontaktimuovista ja ikkunanpuitteet maalatuista kahvitikuista. Siinäkin ikkunalasi on kirkaskalvoa. Ovenrivat ovat molemmissa ovissa maalattuja kahvitikkuja, niitä ei voi liikuttaa. 

Alla on iltakuva, kokeilin taskulampulla, miltä talon valaistus näyttäisi ulospäin.


Willan alakerta illalla

Tarvikkeet Prisma ja kontaktimuovi Clas Ohlson, pahvi kierrätysmateriaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)