Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

6. elokuuta 2023

Ruusuja Ruusulan kammarin sänkyyn

Henrikin ja Amalian sänky Ruusulan kammarissa sai uuden ilmeen. Kiinnitin sängyn päätyyn vanhan kiiltokuvan, joka on peräisin 1900-luvun alusta.

Mummoni sisko Marge sai sen ystävältään ja ystävä on kirjoittanut kiiltokuvan taakse muistokirjoituksen. Olikohan siihen aikaan vielä ystäväkirjoja ? Ainakin minun lapsuudessa 1960-luvulla harrastettiin ystäväkirjoja, joihin liimattiin kiiltokuvia ja kirjaa lainattiin ystäville ja koulukavereille. He saivat valita itse sivun, minkä kiiltokuvan yhteyteen he kirjoittivat pienen runon.

Tuo kiiltokuva on ollut minulla tallessa vuosikymmeniä ja ajoittain olen miettinyt, mihin sitä voisi käyttää. Nyt vihdoin se sai uuden elämän. Kiiltokuva on sopivasti kulunut, mikä antaa kivasti tunnelmaa. Sillä on myös tunnearvoa.

Kiiltokuva sängyn päädyssä muistuttaa koristemaalausta, jollaisia tehtiin ennen huonekaluihin. Pinterestissä on paljon kuvia oikeista maalatuista huonekaluista, tuo vanhan tyylinen kaunis koristelu on herännyt ainakin jossain päin maailmaa uudelleen eloon. 


Yli 100 vuotta vanha kiiltokuva sängyn koristeena ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)