Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

10. toukokuuta 2023

Pientä väliseinien korjausta Willassa

Ostin Willa Helmen käytettynä ja huomasin, että se oli koottu kiireellä kasaan. Uudet nukketalot ostetaan yleensä osina ja ne pitää itse koota. Korjasin siitä pari pientä vikaa. 

1. Poistin vintiltä pienen kolmion mallisen väliseinän kokonaan, koska se oli haljennut ruuvin takia. Ruuvi oli osunut vähän väärään kohtaan seinää kiinnittäessä ja puhkaissut väliseinään ikävän reiän, josta ruuvin terävä pää kurkisteli ulos. Sellainen vahinko voi sattua helposti näissä MDF levyseinissä. Väliseinä irtosi, kun irrotin sen ruuvit katon kautta. Kattoon jäi ulkopuolelle pienet ruuvinreiät, mutta korjaan sen asian jotenkin myöhemmin. Sisäpuolen ruuvinreiät jäävät piiloon sitten kun tapetoin vinttihuoneen. Vinttihuone on taitekattoinen, eikä pieni väliseinä ollut välttämätön talon rakenteen takia. En huomannut ottaa siitä kuvaa.

2. Oikaisin keskikerroksen vinossa olevan väliseinän helpolla tavalla; ruuvaamalla ruuvit lattiassa kunnolla kiinni ja työntämällä seinän oikeaan kohtaan. Ruuvinkantojen on tarkoitus olla piilossa seinän alla. Kuvista seinän vinoutta ja suoruutta ei oikein huomaa, kun kuvat on otettu vähän vinoon. Seinä oli kallellaan oikealle.


seinä vinossa koska ruuvien kannat esteenä

seinä suorassa ja ruuvit piilossa

Lisäys 16.5. Oikean puoleisen avattavan etuseinän saranat oli ruuvattu vähän väärään kohtaan ja seinä oli hiukan ylempänä kuin vasemman puoleinen seinä, jonka vuoksi oikeaa etuseinää ei voinut avata muutoin kuin nostamalla ensin kattoa ylös, mikä oli vähän hankalaa. Irrotin etuseinän pikkuruuvit saranoista, tein uudet ruuvien reiät piikillä levyyn ja kiinnitin reikiin saranat ruuveineen. Nyt etuseinän voi avata ilman katon nostoa. Talo on yleisolemukseltaan melko siisti, vaikka sillä on leikitty. Maalien kulumat joissakin ikkunanpuitteissa ja seinien nurkissa ovat ns. luonnollista kulumaa, eikä niitä tarvitse mielestäni korjata. Onhan oikeissakin puutaloissa usein kuluneita kohtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)