Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

2. toukokuuta 2023

Köynnöstuki ja köynnöskasvi itse tehden

Tein kahvitikuista köynnöstuen Ruusulan kesäkukille ja siihen köynnöskasvin, joka on Kukkakylän oma lajike; Sini Virve. 

Kukat ja lehdet tein vihreästä rautalangasta ja väritetystä maalarinteipistä. Ehkä teen joskus lisää lehtiä, nyt aika ei riittänyt enempään. Aika vierähtää todella nopeasti näiden hauskojen puuhien kanssa. Kukat tein samoin kuin punaiset kukat neljällä rautalangalla, joiden päihin teippasin maalarinteipit ja leikkasin ne terälehtien muotoon, väritin tusseilla, lakkasin ja kiedoin 4 terälehteä yhdeksi kukaksi.

Taas tuli kukista aika isot, vaikka tehdessä ne tuntuivat tosi pieniltä. Kukkakylässä on erityisen hyvää multaa, kun kukat kasvavat niin suuriksi 😊 Köynnöksen edessä voisi olla kukkapenkki tai kukkalaatikko, jossa multaa. Ehkä joskus.. 

Köynnöstuessa kiinnitin poikkipuut pystypuiden eteen ja taakse. Ja vielä kolmannet poikkipuut ylös, alas ja keskelle, ettei tuki ole koko matkalta seinässä kiinni, jotta kasvi pääsee kietoutumaan köynnöstuen takaa siihen kiinni. Kiinnitin valmiin tuen kaksipuolisella teipillä talon seinään näiden kolmen poikkipuun kohdalta. 6 mm:n levyinen teippi on saman levyistä kuin kahvitikut. 

Emma viihtyy pihalla hyvin ystävänsä Marketan kanssa. Lapsenlapseni ihastui noihin pieniin nalleihin 😊


Köynnöstuki Ruusulan pihalla ja Marketta ja Emma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)