Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

30. huhtikuuta 2023

Aita jäätelötikuista nukketalon pihalle

Leikkasin aidan pystypuut jäätelötikuista ja poikkipuut kahvitikuista. Sen jälkeen aidan teko oli vain kappaleiden kiinnitystä. Kulmiin laitoin teippiä ja kulmien avulla aita pysyy pystyssä. Aidan jatkokohtiin laitoin pienet tukikappaleet, nekin leikatuista kahvitikuista. Piirsin niihin lyijykynällä 'naulojen' kannat. Aita on vähän korkeampi kuin edellinen pahviaita oli.

Jättimäisen pihakukan saviruukkuun tein perinteisesti vihreästä rautalangasta ja maalarinteipistä. Väritin lehdet ja terälehdet tusseilla ja lakkasin ne. Punaiset kukkien terälehdet tein neljällä rautalangalla, jotka kiedoin yhteen. Liimasin kukkien keskikohtiin pumpulipuikoista leikatut pumpulipallukat. Tökkäsin rautalankavarret ruukussa olevaan muovailuvahaan. Sen päälle kaadoin kerroksen liimaa ja kahvinpuruja 'mullaksi'. Ruukku on iso, siksi kukatkin ovat isoja 1:12 mittasuhteeseen nähden. Se on nyt Kukkakylän oma lajike, Jätti Liljeliini.

Alla on linkki kukkien askartelu videoon, jonka olen jakanut täällä ennenkin.

https://areena.yle.fi/1-4354995

VINKKI: Jäätelötikuista voisi tehdä myös terassilaudoituksen, jos kyseessä on modernin nukkekodin piha.



Hauskaa Vappua 😊☕🍩🎈

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)