Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

5. syyskuuta 2022

Beige virkattu torkkupeite nukketaloon

 "5. syyskuuta 1851 Perjantai"

"Rakas Päiväkirja. Sain nyt valmiiksi torkkupeiton kammariin. 

Kouluopetus alkoi maanantaina ja tämä ensimmäinen viikko on lapsilta sujunut hienosti. Neiti Snellman opettaa heitä välillä samaan aikaan ja välillä erikseen. Tom ei tarvinnut uutta Aapista, kun hän voi käyttää Emman viime vuoden kirjaa.
Emma on välillä Tomin tukena, vaikka Tom ei sitä aina haluaisikaan. 
Timillä kuluu aika hyvin naapurin poikien kanssa ulkoleikeissä. 

Ajattelen Henrikiä, niinkuin aina, kun hän on merillä. Pyydän Taivaan Isältä joka aamu suojelusta, ettei tulisi kovia myrskyjä merellä. 💕
Kukkakylässä on kaikki hyvin, elämä sujuu kylässä omalla painollaan.

Ompeluseura kokoontuu edelleen ja saamme vaihtaa siellä kuulumisia ja ajatuksia naisten kesken. Eräänä päivänä nuori rouva vauvan kanssa ei päässyt tulemaan ja rouva Brodé ilmoitti siitä meille:
"Herttuatar ei pääse tänään tulemaan, mutta hän lähetti paljon terveisiä teille, kun tapasimme sattumalta".

Kaikki katsoivat toisiaan ja kysyivät: "Herttuatar?"

"Niin", vastasi rouva Brodé, "hän on herttuatar Linda von Rosenberg, mutta hän ei yleensä mainitse arvonimeään, ellei joku sitä kysy. Minä kuulin sen postikonttorissa, tehän tiedätte konttorin Justiinan, joka ei malta olla kertomatta kylän uutisia."

"Hän on kyllä tavallisen oloinen", sanoi pastorin Eveliina rouva, "mikä on tietysti ihan hyväkin asia".

"Minun mielestäni aatelisarvon pitää näkyä ulospäin", sanoi tohtorin rouva Anna Wallin ja nosti nykerönenäänsä ylemmäs.

En sanonut siihen mitään, koska Anna Wallin on aina kehoittamassa meitäkin palkkaamaan palvelusneidin huushollia pitämään. Ei me ainakaan vielä sellaista tarvita, mutta Anna rouvaa se haittaa, koska hän haluaisi esiintyä fiinissä seurassa.

Rouva Brodé vaihtoi heti puheenaihetta, hän kun ei halua, että ompeluseurasta tulisi juorukerho. Hän oli olettanut meidän jo tietävän herttuattaren aatelisarvosta, sillä käymmehän kaikki postikonttorissa."

Amalia

Virkattu torkkupeitto


Torkkupeitto

Virkkasin tämänkin vuorotellen pylväillä ja kiinteillä silmukoilla. Kaikkiin reunoihin virkkasin samanlaisen koristeen kuin päiväpeittoon. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)