Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

3. syyskuuta 2022

Myös pojille uudet virkatut päiväpeitot

 "Rakas Päiväkirja, tein myös Timille ja Tomille uudet päiväpeitot. Hekin saivat valita itse langan värin ja he valitsivat lilan. Nyt lastenhuone on iloisen värikäs. Ehkä joskus tapetoimme sen huoneen, mutta nyt tein pitsisen boordin seinään ja silitin verhot." 

Amalia


Tom ja uudet päiväpeitot

Lapset leikkivät arvausleikkejä

Lastenhuoneen pirteät värit

Peittojen värit määräytyivät oikeastaan siitä, mitä lankaa minulla oli kaapissa. Virkkasin poikien peitot myös pylväillä ja kiinteillä silmukoilla, mutta en tehnyt reunaan koristetta, niinkuin Emman peittoon. Tässä helppo ohje, jos kiinnostaa virkata pikkupeitot. Lankojen värit voivat olla mitkä tahansa.

PÄIVÄPEITE

- Virkkaa 4 krs kiinteillä silmukoilla, tässäkin sängyn pituus = työn leveys.
- *1 krs pylväitä, 3 krs kiinteitä silmukoita*
- Toista edellistä vielä ainakin 3 kertaa, riippuen sängyn leveydestä. Jos sängyssä on paksut petivaatteet, kerroksia voi tarvita enemmän.
- Viimeisenä 5 krs kiinteitä silmukoita pylväskerroksen jälkeen.
- Jatka lankaa katkaisematta kiinteillä silmukoilla kiertäen työn ympäri 3:lta sivulta. Näin tulee molempiin pitkiin reunoihin 5 kerrosta kiinteitä silmukoita.
- Suorista peitot kostean liinan alla yön yli ja kuivata peitot.

TYYNY
 
- Virkkaa kiinteillä silmukoilla sopivan kokoinen suorakaiteen muotoinen pala, jonka taitat kahtia.
- Kiinnitä reunat virkkaamalla, paitsi yksi reuna jätä auki.
- Täytä tyynypussi pehmeällä kankaalla.
- Virkkaa tyynyn reunoihin (ei välttämättä taitekohtaan) 2 kerrosta kiinteitä silmukoita ja näin pussi samalla sulkeutuu ja tyynyyn tulee pieni reunake.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)