Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

23. lokakuuta 2021

Virkattu sängynpeite nuken sänkyyn, ohje

 

"Ruusula 23.10.1850 keskiviikkona - Rakas Päiväkirja
Tänä aamuna heräsimme sakeaan sumuun." 

"Kuulin sumun takaa yhtäkkiä hevosen hirnuntaa ja rattaiden kolinaa ja arvasin, mistä oli kyse. Kustaa Kaaponpojan hevonen Virkku oli varmaankin taas vikuroinut. Virkku on hyvä työhevonen, mutta välillä oikukas, vaikka Kustaa kohtelee sitä hyvin.

Sumu hälveni vähitellen ja päivä kirkastui. Kotiopettaja neiti Snellman saapui kuten aina kello yhdeksän aikaan täsmällisesti. He aloittivat Emman kanssa heti musiikkitunnin, opettajalla oli mukanaan kaksi nokkahuilua ja he soittivat yhdessä. Tim leikki sillä aikaa vintillä, siitä on tullut hänen lempipaikkansa.

Sain tehtyä valmiiksi valkoisen päiväpeitteen sängyn päälle. Teen vielä tyynyn samalla langalla, kunhan ehdin. Päivät lyhenevät ja illat ovat pimeitä. Onneksi ostin kynttilöitä riittävästi. "

Amalia 

 

Nuken sängynpeitto - oma malli

Virkkasin peitteen pylväillä ja kiinteillä silmukoilla: *5 krs kiinteitä silmukoita ja 3 krs pylväitä* vuorotellen. Peitteen koko tietysti sängyn koon mukaan.

Pitkiin reunoihin virkkasin ensin yhden kerroksen kiinteitä silmukoita ja ketjusilmukoilla 2 kerrosta piparkakkureunaa. Kiinnitin ketjusilmukat (3 kjs) joka toiseen reunan kiinteään silmukkaan piilosilmukalla. Toisella kerroksella kiinnitin ne ensimmäisen kerroksen kjs-lenkkien keskimmäisiin silmukoihin.

Lanka on valkoista Novitan virkkauslankaa. Langan väri voi olla mikä tahansa.

Mallin saa kopioida yksityiseen käyttöön, mutta ei kaupalliseen tarkoitukseen. Jos julkaiset sen blogissa, linkitä tälle sivulle, kiitos.

ps = piilosilmukka

ks = kiinteä silmukka

kjs = ketjusilmukka 

p = pylväs 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)