Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

3. marraskuuta 2023

Amalian kirja ja uusia kalusteita

 "Rakas Päiväkirjani, vihdoin sain kirjani valmiiksi! Kirjani nimeksi tuli 'Rouva Riipisen viisaudenhammas'. Se on romanttinen komedia hassuine sattumuksineen. Vein sen pastori Liljeroosille luettavaksi ja hän korjaili siitä muutamia kirjoitusvirheitä. Sitten me lähetimme sen Lehmuskylään kustantajalle, painotaloon nimeltään 'William Wicerzius ja Poika'. Nyt odotan jännityksellä, hyväksytäänkö se painettavaksi. Jos sitä ei hyväksytä tänne kotimaahan, niin sitten yritämme sitä englannin kielisenä ulkomaille. Ainakin Henrik pitää siitä ja hän luki sen kahteen kertaan. Minulla ihan vatsaa kipristää, kun mietin tätä kaikkea! En saanut yöllä untakaan ja kulutin osan yöstä vaihtamalla ruokasalin maton saliin ja päinvastoin. Sitten keitin vielä teetä ja istuin yksin ruokasalissa, kuulin vain kun pöllö huhuili jossain. 

Käytin kirjassani salanimeä 'Herra Harmaja' sillä naisen kirjoittamaa kirjaa pidettäisiin niin suurena uutisena, etten halua sitä hössötystä nyt tässä vaiheessa. Kukkakylässä asiasta tietää vain Henrikin veli, kalastaja Kaarle Armas, eikä hän puhu eikä pukahda siitä kenellekään. Ajattelin pitää Kaarlelle hyvät pidot, jos kirja julkaistaan, sillä hän on kannustanut minua sen kirjoittamisessa. Kaarlen olisi hyvä tavata vapaita neitejä ja pidot olisivat sopiva tilaisuus siihen. Rouva Brodé tuntee varmasti muutamia neitejä, joita voisi esitellä Kaarlelle."

Amalia

Amalia vaihtoi salin maton tähän ruokasaliin. He ostivat myös uusia mahonkituoleja 4 kpl lisää.

Ruokasalin matto sopii saliin, sen kuviot erottuvat paremmin vaaleasta lattiasta
ja siinä on samoja sävyjä kuin gobeliinissa.


Willan eteishallin uusi kaappi. Kaappi ei ole vino, vaikka kuvassa siltä näyttää.
Kaapin päällä on herrain hattu. En ole päättänyt, kumpi matto sopii paremmin.


Willa Helmi sai mahonkisen peilikaapin ja sitä myöten entisestä työhuoneesta tulikin eteishalli, jossa voi pukea takin päälle, tai istahtaa valoisaan erkkeriin lukemaan päivän lehdet. Eteishalli on epätavallisesti toisessa kerroksessa, sillä tähän huoneeseen keittiö ei olisi mahtunut ylös ja alas vievien portaiden takia. Kun tullaan sisälle Willan etuovesta, ovi avautuu ensin ruokasaliin, siitä kuljetaan pikkukeittiön kautta portaat ylös ja päästään tähän halliin. Ei ehkä kovin käytännöllistä ulkokenkien kannalta, mutta nehän voi riisua jalasta jo ruokasalissa. Ehkä Willan tulevat asukkaat kestävät sen. Pähkinänväriset neljä tuolia siirtyivät pysyvästi tähän halliin Ruusulasta, joka sai uudet mahonkituolit ruokasaliin. 

Hallin sisustus on vielä kesken, kuten kaikissa muissakin huoneissa molemmissa taloissa on sisustus vielä kesken. Valokuvat ovat taas epätarkkoja, valitettavasti. Tämä kamera ei ota tarkkapiirteisiä kuvia, jos luonnonvalo  ei ole riittävä. Tänään on pilvinen päivä, mutta lumi valaisee kivasti maisemia ulkona.


Hyvää viikonloppua ! 📕



2 kommenttia:

  1. Congratulation on finishing the book and best of luck with the publishing! The rooms look wonderful! Such nice furnishings and accessories.

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät päivää :)