Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

24. joulukuuta 2022

Jouluaatto Ruusulan nukkekodissa

 "Rakas Päiväkirja, 24. joulukuuta 1851"

"Jouluaatto on sujunut rauhallisesti. Valmistin ja söimme jouluaterian ja lapsetkin söivät lanttulaatikkoa, Tom otti sitä jopa lisää. Henrik luki meille Raamatusta jouluevankeliumia ja lauloimme joululauluja. Kissat Roosa ja Mölli saivat kermaa ja ne nuuhkivat lahjapaketteja uteliaana, mutta livahtivat pian vintille, mistä on tullut niiden vakituinen nukkumapaikka.

Tim sai lahjaksi oman ruskean nallen ja Emma oli siitä helpottunut, sillä Nuppu pehmokoira oli kokenut kovia Timin leikeissä ja olin siitä syystä joutunut ompelemaan sille korvan uudelleen kiinni. Henrik antoi minulle lahjaksi ihanan kukkataulun ja hän ripusti sen heti salin seinään. Emma ilahtui uudesta peitosta ja tyynystä ja halusi mennä heti päiväunille uuden peiton alle, Nuppu kainalossaan. Tom ja Henrik saivat lahjaksi valmistamiani suklaakaramelleja ja sukkia. 

Huomenna käymme vierailulla ensin Henrikin ja sitten minun vanhempien luona. Sofian perhe tulee meidän mukana myös. Emma saa pitkästä aikaa leikkiä siellä serkkujensa Lotan ja Birgitan kanssa. 
Joulurauha julistetaan huomenna torilla, johon on tuotu iso kuusi Metsäkylästä. Ehkä katsomme sen ennen kuin menemme kyläilemään. 
Kanttori Wuorelan laulava perhe taitaa laulaa torilla joululauluja, kuten aina ennenkin.
Pormestari Polli Ticko pitää puheen, mutta toivottavasti ei niin pitkää puhetta kuin viime vuonna. Silloin meillä oli varpaat jäässä sitä kuunnellessa ja kaikilla kuulijoilla oli nenät punaisina. Lämmin kaakao tuli sitten tarpeeseen, jota pastorin vaimo Eveliina Liljeroos tarjoili ja hän tarjoili myös taitavasti koristeltuja piparkakkuja, joissa oli lumitähtien kuvia. Pastori ja Eveliina-rouva jakavat villalapasia ja kaulaliinoja lapsiperheille joka joulu. Kylän rouvat ovat ne neuloneet. Tammikuussa niitä iloisen värisiä kaulaliinoja sitten näkyy lapsilla, kun he laskevat lumista Kirkkomäkeä alas, kuka suksillaan, kuka ahkioillaan. 

Henrik sytytti juuri pihavalot ja pieni pupu siellä loikki taas pihallamme. Lapset antoivat sille nimeksi Pupu Pupunen.
Kaikki hyvin Ruusulassa tänäkin jouluna."

Amalia ❤




Lahjojen availua Ruusulassa; Amalia, Tim, Tom, Henrik, Mölli ja Roosa


Emma ja Nuppu päiväunilla uusissa petivaatteissa


Timin uusi nalle


Tomin lahjapaketti


Uusi taulu, Henrikin lahja Amalialle


Pupu Pupunen

Ruusulan iso ulkokuusi



Hyvää Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle 2023 

tv. Mummu Pirkanmaalta






2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua ja uuttavuotta sinulle myös! Pupu Pupunen on tosi söpö! Mistä tuon ulkokuusen nätti punainen nauha on tehty? Onko se piipuntrasselia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummu Pirkanmaalta25 joulukuuta, 2022 15:58

      Kiitos. Se on samaa joulunauhaa kuin Ruusulan sisäkuusessa. Siis oikeaa koristenauhaa kuten oikeissa kuusissa käytetään, mutta ohuempaa. Se on ollut kaapissa jo vuosia, en muista mistä sen ostin.

      Poista

Kivat kommentit piristävät päivää :)