Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

8. joulukuuta 2022

Ruusulan nukkekotiin peitto ja tyyny

 "Kukkakylässä 8. joulukuuta 1851"

"Anteeksi Päiväkirja, kun en ole ehtinyt kirjoittaa pitkään aikaan.."

"Elämästä tuli kiireisempää, kun aloitin englannin kielen opiskelun pappilassa ompeluseuran kokoontumisten lisäksi ja lapset, ruoka ja koti pitää (tai saa) hoitaa myös. Iltaisin, kun lapset ovat jo nukahtaneet, olen yrittänyt kirjoittaa kirjaa, jota Henrik kehoitti minua tekemään. Kirjoitan sen ensin suomen kielellä, ehkä sitten pastori Liljeroos suostuu sen kääntämään englanniksi.
Aiheen keksiminen on vaikeaa ! En halua kirjoittaa omasta elämästäni kuitenkaan, eihän minulle niin paljoa tapahdu. Kynttilänvalossa kirjoittaminen on silmille vähän rasittavaa, mutta olen siitä innoissani, sillä se on jotain omaa tekemistä. Lapset ja Henrik ovat kuitenkin tärkeintä minulle.

Peilipöydästä on ollut suuri apu, sillä saan kampauksen kuntoon nopeammin kun on iso peili ja lisäksi pieni käsipeili, jolla voi katsoa kampausta takaa. Kasvot pesemme sen äärellä aamuisin vedellä ja ihanalla laventelisaippualla, jonka tuoksu jää iholle. Iltaisin käymme saunassa muutaman kerran viikossa. Lämmitän kasvojen pesuveden aina ennen muiden heräämistä. Näissä pikkuaskareissa piika olisi hyvä olla talossa, mutta sitä harkitsemme ehkä ensi vuonna.


Amalia laittaa hiuksiaan


Emma on toivonut uutta peittoa ja tyynyä joululahjaksi. Niinpä ompelin ne  puuvillakankaasta, joka ennen oli kammarin verhona jonkun aikaa. Ihan hyvä kangas, eiväthän verhot kulu. Sofian kaupasta ostin pitsiä niihin. Ompelin tyynyn, peiton ja myös aluslakanan valkoisesta puuvillasta ompelukerhossa. Kokeilin niitä Emman sänkyyn kun Emma ja Tom olivat kotiopetuksessa ja Tim pihalla leikkimässä. Huomasin, että myös päiväpeittoa pitää vähän suurentaa. 


Amalia kokeilee petivaatteita sänkyyn

Emman uudet petivaatteet



Virkkasin päiväpeittoon uusia kerroksia sivuille ja jalkopäätyyn, nyt se peittää uudet petivaatteet. 


Emman päiväpeitto ja tyyny

Ihana talvipäivä on ollut tänään, pakkashanki kimaltelee kuin iltapuku. Saimme kutsun kartanon joulumyyjäisiin ja käymme siellä varmasti, se on aina mielenkiintoinen tapahtuma ja siellä tarjotaan joka vuosi glögiä, mistä erityisesti Henrik pitää."

Amalia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)