Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

9. syyskuuta 2022

Ostoksia kauppalaivasta

"9. syyskuuta 1851 Kukkakylä"

"Tänään tiistaina kävimme anoppini Briitta Armaan ja lasten kanssa satamassa, kun sinne oli ankkuroitunut kauppalaiva. Väkeä oli sankoin joukoin ostamassa kauppalaivan myyntituotteita. Lapset huomasivat heti suklaapatukoita myyntipöydällä. Täytyihän niitä lapsille ostaa ja he ilahtuivat siitä suuresti. Anoppini osti lankoja ja pellavaa, hän kutoo sukkia miehelleen, eli apelleni Eerikki Armaalle. Apellani on sama etunimi kuin Sofian miehellä ja heidät erotetaan toisistaan kun appeani sanotaan 'Erkki herraksi'.

Mereltä tuli yhtäkkiä tuulenpuuska ja lennätti silkkihuiveja myyntipöydältä korkealle ilmaan. Värikkäät huivit - vaaleansiniset, purppuranpunaiset ja kullankeltaiset - liehuivat ilmassa ja sinivalkopukuiset merimiehet juoksivat niiden perässä ja yrittivät saada niitä kiinni. Samaan aikaan valkoiset lokit parveilivat niiden yläpuolella vaaleansinistä taivasta vasten. Olipa se värikäs näky ja ihmiset katselivat sitä tapahtumaa lumoutuneena syksyn kuulaassa aurinkoisessa säässä. Huivit saatiin kiinni, paitsi ei yhtä punaista huivia, joka jatkoi vapaata liitoaan merelle päin ja nousi yhä ylemmäs taivaalle kiemurrellen ja liehuten.

Ostin kauppalaivasta pienen taulun, kolme pitsiliinaa ja Emman sänkyyn ruusutyynyn, sekä pippuria, teetä ja kanelia. Ihailin yhtä hamekangasta, mutta en nyt tällä kertaa ostanut sitä. Siinä oli kultakoristeita tummalla pohjalla, ah kuinka hienoa !"

Amalia


Emman uusi ruusutyyny

Amalia ihailee uutta taulua

kolme pientä pitsiliinaa


Suklaista historiaa

"Englannissa aloittivat tunnetut suklaavalmistajat, kuten Cadbury, Fry ja Rowntree: vuonna 1847 Joseph Fry valmisti ensimmäisen kiinteän suklaapatukan ja vuonna 1863 Cadbury toi markkinoille suklaarasian."
Lähde: Wikipedia


Tuotteet: Huuto.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)