Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

15. syyskuuta 2022

Ruusulan nukketaloon uudet tapetit

Tilasin pitkän harkinnan jälkeen Museo Milton - tapetit Ruusulan kammariin. Aloitin tapetoinnin aamupäivällä ja ajattelin, että se hoituu parissa tunnissa. Väkersin sitä vielä iltapäivällä, mutta lopputulos on mielestäni ihana. Jalkalistoja kammariin ja saliin mietin joskus tulevaisuudessa.

Tapetin kuvio on millintarkkaa painotyötä, pikkuruiset lehdet ja ruusut toistuvat siinä hienosti. Kuvio on mielestäni lumoava ja tapetti sopii Ruusulan aikakauteen. Tapetti taitaakin olla minikopio oikeasta historiallisesta tapetista.


tapetit kartongeille teipattuina

Tapetointi kesti niin kauan, koska teippasin kaksipuolisella teipillä tapetit ensin kartonkien päälle ja sitten vasta seiniin. Pahvista ja kirkaskalvosta tein ikkunat. Laitoin vähän pitsinauhaa niihin koristeeksi. Ikkunat painavat jonkin verran ja siihen kartonki antaa tukea tapetin alla. Kaari-ikkunaan tein ristikon ja muuta pahvista koristetta. Kuvan perspektiivi saa talon näyttämään vinolta, mutta suora se on. 

Voisin kyllä omassakin makuuhuoneessa katsella noita tapetteja oikeassa koossa ennen nukahtamista. Jotenkin niistä tulee hyvä mieli ja ajatukset liitää kauas johonkin onnelliseen paikkaan, jossa satakielet laulaa ja purot solisee.


Museo Milton - tapetit kammarissa


Lisäys 16. syyskuuta : verhot kammariin

verhot kammarissa



Siirsin salista luonnonvalkoiset pitsiverhot kammariin ja kaari-ikkunaan ripustin uudelleen vintage nenäliinasta ommellun verhon, jossa on kirjailua. Nenäliina ei ole ollut koskaan käytössä, vaan se on peräisin mummoni piirongin laatikosta.
Vaikka verhot ovat ohuen ohutta kangasta, ne pönköttävät vähän, niin kuin nukkekodissa yleensä käy, mutta en raaski sitoa niihin nauhaa, kun ovat niin kauniit verhot.
Nyt verhot näyttävät hallitsevan huonetta, mutta se johtuu siitä, että ei ole vielä muita kalusteita kuin tuo sänky. Joka tapauksessa voisin nukkua tuolla makeita unia, jos mahtuisin sisään ! Mutta se on Amalian ja Henrikin valtakuntaa se.


Aurinkoista syksyä !


Tapetti: Minimaailma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)