Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

5. toukokuuta 2022

Helppo laattapolku nukketalon pihalle

Amalia on niin kiireinen, ettei ehdi nyt kirjoittaa päiväkirjaa, mutta tässä helppo vinkki tehdä nukketalon pihalle laattapolku. Tätä ideaa voi käyttää myös kouluikäisten lasten nukketalon pihalla, koska se on pehmeä ja edullinen vaihtoehto. Aikuisten harrastajien miniatyyrimaailmaan on olemassa tietysti hienompia ja kalliimpia ratkaisuja, kuten aidot laattakivet, jotka vaativat hiukan enemmän työtä. 

Ostin pussillisen askarteluhuopaa. Pussissa on eri värisiä paloja kooltaan 20 x 30 cm/kpl. Huopien värit pussissa ovat ruskea, musta, oranssi, keltainen, vaaleanpunainen, punainen, tummansininen, valkoinen, vaaleanvihreä ja vihreä. Kolmea viimeksimainittua voi käyttää nukketalon pihalla nurmikkona ja lumena, mutta harmaata huopaa siinä ei ollut, josta tulisi vieläkin paremmat laatat kuin nämä ruskeat.

Halkaisin mustan huovan pituussuunnassa ja teippasin palat peräkkäin 2-puoleisella teipillä alustaan. Täytyi tehdä pieni mutka jatkokohtaan johtuen tilankäytöstä. Leikkasin ruskeasta huovasta erimuotoisia paloja ja teippasin ne mustan huovan päälle. Nyt jälkeenpäin ajatellen ne voisi leikata myös niin, että jää pienemmät raot väleihin. Taidan lisätä pieniä ruskeita paloja vielä väleihin. Paremmin palaset pysyy tietysti liimalla kiinni, varsinkin jos niitä käyttää lasten nukketalossa. Huovasta voisi leikata myös kaarevan polun.

Vaaleanvihreän huovan laitoin keväiseksi nurmikoksi. Huopien värit ovat aika kirkkaat tässä pussissa, eli jos haluaa 'oikeamman' värisen nurmikon, askarteluhuopaa myydään myös muualla monissa väreissä. 

Muita väriyhdistelmiä laattapolkuun: valkoinen pohja ja vaaleanharmaat laatat. Musta pohja ja vaaleanharmaat laatat. Vihreä pohja ja ruskeat tai harmaat laatat, jolloin näyttää siltä, että laatat ovat nurmikolla. Voi vuorotella myös harmaita ja valkoisia laattoja samassa polussa.

Ruusulan piha on muutoin vielä kesken, mutta tässä kuva tämän hetkisestä laattapolusta. Piha vähän pieneni, koska huopapala on aika pieni, mutta kyllä siinä mahtuu vielä aurinkoa paistattelemaan.


Laattapolku huovasta

Huopa: Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)