Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

6. toukokuuta 2022

Helppo aita kierrätyspahvista nukketalon pihalle - ohje

Kerään aina kaikista pakkauksista puhtaat tukipahvit talteen, niitä voi käyttää askarteluun. Säästän yleensä myös vesivärilehtiöiden harmaat taustapahvit ja jonkun verran olen säästänyt myös talous- ja wc-paperihylsyjä ja pestyjä kahvipusseja. Käytetyistä kirjekuorista leikkaan aina itselleni muistilappuja.

Minulla oli tallessa valkoista pahvia, joka on hiukan paksumpaa ja sileämpää kuin kaupasta ostettava askartelukartonki, mutta sen verran ohutta, että sitä voi taittaa, eikä se murru heti poikki. Kokeilin, miltä näyttäisi siitä tehty aita nukketalon pihalle ja tältä se sitten näyttää ..


amalianpaivakirja.blogspot.com

pahviaita


Jos joku muukin haluaisi tehdä pahvisen aidan, tässä on helppo ohje. Mittoja voi muuttaa omiin tarpeisiin sopiviksi.

1. Leikkaa kaksi 0,5 cm levyistä poikkipuuta niin pitkäksi, kuin aidan haluat olevan. 

2. Leikkaa 1 cm:n levyisiä pystypuita niin korkeiksi kuin aidan haluat olevan, tässä aidassa ne ovat 6 cm korkeita. Leikkaa pystypuiden yläpäät joko teräväkulmaisiksi, pyöreiksi tai viistoon. Tai jätä pystypuiden päät suoriksi. Pystypuut voi tehdä paksummastakin pahvista, pääasia on, että poikkipuita voi taittaa niiden murtumatta.

3. Liimaa puikkoliimalla pystypuut poikkipuihin vuorotellen edestä ja takaa, eli *1. pystypuu poikkipuiden edestä, 2. pystypuu poikkipuiden takaa* ja toista samaa aidan loppuun asti. Tarkkaile sitä, että pystypuiden alareuna on aina samalla korkeudella, esim. työpöydän tai paperin reunaa avuksi käyttäen. Jos poikkipuiden päät jäävät näkyviin viimeisen pystypuun jälkeen, leikkaa ylimääräiset pätkät pois.

4. Tässä aidassa pystypuiden välit ovat kukin 0,5 cm, mutta voi aidan tehdä ilman välejäkin, jolloin kuluu enemmän pahvia aitaan. 

5. Jos taitat pahviaitaan kulman poikkipuiden kohdalta, kuten kuvassa, aita pysyy pystyssä. Suoraan aitaan täytyy liimata pienet tukipalaset tai koko aidan mittainen lista aidan alle, jotta se ei kaadu. 

Jo pienikin pätkä valkoista suomalaista aitaa luo tunnelmaa nukketalon pihalle. Tällaisen aidan voi tietysti tehdä myös puulistoista tai jäätelötikuista. Tämä pahviaita on oma idea, mutta se perustuu oikean aidan tekotapaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)