Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

2. joulukuuta 2021

Kissatappelu

 

"Ruusula 2.12.1850 - Rakas Päiväkirja ! Tänään oli kissatappelu lasten leikkihuoneessa, kun naapuri Eloveenan kissa Mölli pääsi livahtamaan Roosan perässä sisälle."

 

"Mölli on kiltti ihmisille, mutta se ei siedä muita kissoja ja käy usein niiden kimppuun. Yleensä muut kissat väistelevät sitä ulkona kunnioittavan välimatkan päästä, mutta Roosa ei juurikaan sitä pelkää.

Niinpä ne yltyivät tappelemaan täällä sisällä ja se oli lapsille vähän pelottavaa, kun kaksi kissaa sihisi ja karjui toisilleen ja tassut viuhuivat. Emma huusi minua hätiin ja ajoin tappelupukarit ulos luudalla. Siellä ne juoksivat lumihangessa peräjalkaa ja pian Roosa ajoi Möllin pihapuuhun. Ehkä se oli oikein, että Mölli sai maistaa vähän omaa lääkettään ja huomata, että kyllä naaraskissatkin osaavat puolensa pitää. Roosa jäi istumaan puun juurelle ja vahtimaan, ettei Mölli tule sieltä ainakaan vähään aikaan alas.

Olen katsellut huonekaluja ja tapetteja ohimennen puusepän verstaalla. Tapetteja on niin paljon erilaisia, että on ihan vaikea valita. Odotan, että Henrik ja Tom tulevat kotiin, niin valitaan niitä sitten yhdessä. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että Elisabet laiva lähestyy pian kotisatamaa. Vaistoan sen joka kerta pari viikkoa sitä ennen kun valkeat purjeet alkavat näkyä horisontissa. Meri ei ole vielä jäätynyt, mutta pian se voi olla jäässä. Vähän jännittää, mitä Henrik sanoo talosta. Varmasti hän tutkii sen tarkoin joka puolelta."

Amalia 

Lasten leikkihuoneessa Tim, Emma, Roosa ja Mölli

Lastenhuoneen tavarat

Kaikki muut lastenhuoneen tavarat ovat vanhoja, paitsi Emman räsynukke Liisi ja raitamatto. Vaaleanpunaisen puuhevosen ostin kirppikseltä muutama vuosi sitten. Lipasto on päällystettyä pahvia ja lelut ovat puuta. Leikkihuoneesta voi myöhemmin kehkeytyä jokin muu huone, mutta nyt siellä on hyvin tilaa leikkiä.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)