Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

26. marraskuuta 2021

Pari virkattua mattoa lisää nukkekotiin

 "Ruusula 26.11.1850 - Rakas Päiväkirjani, Tein kammariin ja ulko-oven eteen uudet matot."



"Lapset ovat leikkineet joka päivä lumessa ja tulevat sisälle posket iloisen punaisina ja sopivasti nälkäisinä, niin että ruoka on hyvin maistunut.

Sain kirjeen Henrikiltä ja he voivat siellä hyvin. Tom lähetti meille terveisiä ja hän oli oppinut merimatkalla tekemään merimiessolmuja. Hän kokee varmaankin olevansa oikea merimies ja on siitä ylpeä.

Saimme kutsun Granholmin kartanon joulukuussa pidettävään joulujuhlaan, joka järjestetään joka vuosi. Kartanon juhlasalissa on joka vuosi esiintynyt kamariorkesteri ja pitkä, kauniisti katettu pöytä on notkunut aina herkkuja. Kartanon pihalle on joka vuosi rakennettu komea lumilinna lasten iloksi ja lumilinnan oven pieliin on yleensä veistetty lumesta kaksi hevosta. Lumihevosten kaulaan on ripustettu havuista tehdyt seppeleet, joita on koristanut punaiset silkkinauhat. Kartanon tallimestari Laukka on kätevä käsistään ja tallipoikien avustuksella hän on rakentanut joka vuosi nämä hienoudet joulujuhlaa varten. Sofia ja hänen perheensä on myös saanut kutsun ja menemmekin sinne sitten yhdessä."

Amalia  

 

Kammarin uusi raitamatto

   Uusi matto oven edessä

Matot

Virkkasin matot kiinteillä silmukoilla ja pikkumatossa pari kerrosta maton molempiin päihin myös pylväillä.

Hapsut tein yhdistämällä yhteen hapsuun 6 langanpätkää ja vetämällä koukulla lankanipun maton silmukoiden välistä, taitetun lankanipun puolivälistä. Lankanipun keskikohdan lenkistä vedin lankojen päät läpi, niin että kiristämällä muodostuu solmu, joka pitää hapsun kiinni.

Kammarin maton värit ovat lila, valkoinen ja beige, pikkumatossa punainen ja beige. Lanka on Novitan virkkauslankaa. Suoristin matot kostean liinan välissä yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)