Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

18. joulukuuta 2021

Koko perhe koolla

"Ruusulassa 18.12.1850 keskiviikkona, Nicolain nimipäivänä

Rakas Päiväkirja, vihdoinkin on koko perhe koolla !"

"Henrik ja Tom löysivät tänne uuteen taloomme ja Henrik vaikutti olevan tyytyväinen taloon, vaikka tein talokaupat yksin. Heillä oli mukana iso yhteinen joululahjapaketti lapsille. Tom väittää tietävänsä, mitä paketissa on, mutta hän ei saa kertoa sitä muille. Emma kyseli, onko paketissa uusi nukke ja Tim uteli, onko paketissa uusi keinuhevonen. Tom vastasi heille tomerasti: 'Ei saa kysellä, koska se on joulusalaisuus!' Tänä vuonna sovimme Henrikin kanssa, etten minä anna lahjoja, koska meillä on uusi koti ja leivon kaikki jouluherkut itse. Onhan tässä talossa lahjaa kerrakseen koko perheelle.

vasemmalta Tom, Emma ja Tim

Tom näytti kasvaneen matkalla ja on entistäkin vakaamman oloinen, vaikka on ollut sitä jo ennenkin. Tom onkin meidän perheen 'pikkumies', hän pitää käsillä tekemisestä ja häneen voi aina luottaa. Tim on vilkkaampi ja kekseliäämpi, mutta hän ei niin välitä ruumiillisista askareista. Leikeissä he täydentävät toisiaan hyvin. Emma on huolehtiva ja iloinen, sekä musikaalinen tyttö ja äidin pikku apulainen.

 

Emma ihmettelee joulupakettia

Mitä kirjoittaisin Henrikistä .. hän on rakas mieheni ja arvostettu kapteeni. Hän on nuorekas ja musikaalinen, sekä taitava vähän kaikessa, mitä hän tekee. En oikein keksi mitään, mitä hän ei osaisi tehdä. Minusta on aina hauskaa katsoa, kuinka ihmiset tervehtivät häntä kunnioittavasti kaikkialla minne menemme. Henrik on aika tunteellinen ja romanttinenkin. Hän kirjoittaa runoja ja laulujen sanoja. Hän tykkää joskus keppostella kuten Tim ja silloin minusta tuntuu, että minulla on kolme poikaa. Parasta Henrikissä on se, ettei hän komentele minua liikaa, vaikka lapsille ja merimiehille hän pitää kyllä sopivasti järjestystä.

 
Amalia ja Henrik


Tilasin puusepältä samanlaiset salin kalusteet kuin herra Granholmin iso-isoäidillä oli ja jotka nyt ovat kartanon pohjoissiivessä pikkusalissa. Kartanon herra esitteli kerran sitä huonetta kevätjuhlien aikaan ja ihastuin tuollaisiin Ludvigin aikaisiin kalusteisiin. Ludvig XVI oli Ranskan kuningas 1774 - 1792.

Henrik toi minulle lahjaksi pienen maalauksen, johon on maalattu kaunis aatelisnainen. Hän sanoi, että hänelle tuli siitä minut mieleen, vaikka enhän ole samannäköinen kuitenkaan. Kaunis ajatus kylläkin. Asetin maalauksen makuukammariin.

maalaus

 
Menemme kaikki yhdessä kartanon joulujuhliin, jonne tulee myös Sofian perhe. Henrik aikoo kysellä kartanon tallimestari Laukalta, että olisiko hänellä tietoa myytävistä hevosista. Me tarvitsemme hevosen ja reen. Naapuri Eloveenan tallissa olisi tilaa meidän hevoselle ja he ovat eläinrakkaita ihmisiä, joten se olisi turvallinen paikka hevoselle, eikä talli olisi meistä kaukana.


Tallista tuleekin mieleeni, miksi joulua vietetään. Pieni Jeesus-lapsi syntyi eläinsuojassa, koska ei ollut tilaa majatalossa, silloin kun Marian synnyttämisen hetki tuli. Käymme myös joulukirkossa kaikki yhdessä. Onneksi mieheni Henrik lähtee sinne mielellään, toisin kuin sisareni Sofian mies Eerikki Saariluoma, joka aina torkkuu kirkon penkissä, mutta ehkä hän on työstään väsynyt, kauppiaalla kun joulukuu on vuoden kiireisintä aikaa."

Amalia 


koko Armaan perhe koolla ja uudet mööpelit


Rauhallista Joulua toivoo Armaan perhe

ja myös Roosa ja Mölli

 


 Toivotan tervettä ja rauhallista Joulun aikaa kaikille ja hyvää uutta vuotta 2022 !




Tuotteet: Minimaailma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)