Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

27. syyskuuta 2021

Kammarin verho ja tanko kierrätysmateriaaleista


"Ruusula 27.9.1850"
"Rakas päiväkirja, jo toinen kirjaus tänään, mutta laitoin vielä verhon kammarin akkunaan. Emma ihastui verhon kukkakuvioon ja onhan se suloinen kangas. Koti alkaa kukkimaan, päivä päivältä, vähän kerrallaan."

 Amalia 


kammarin verho




 

VERHOTANKO

Tein verhotangon bambuisesta sukkapuikosta ja puuhelmistä. Lyhensin sukkapuikkoa, teroitin sen pään ja liimasin puuhelmet tangon päihin. Tangon voisi halutessaan maalata, mutta käy se näinkin, puun värisenä.

VERHO

Verho on noin 50 - 60 vuotta vanha kangasnenäliina. Saattaa olla vanhempikin. Se on kulkeutunut mummultani äidilleni ja sitten minulle. En tiedä, onko sillä koskaan nenää niistetty, se on säilynyt tahrattomana ja ehjänä.  Ennen kankaiset nenäliinat pestiin aina käytön jälkeen, kunnes tuli yleiseen käyttöön paperiset nenäliinat.

Ompelin käsin liinaan vain taitoksen tankoa varten, ja yläosaan tuli näin pieni koristeellinen kappa. Kiristin kangasta kokoon ompeleen avulla, että sain siihen laskoksia. Liina on hennon ohutta puuvillaa ja siinä on herkkä kirjailtu kukkakuvio ja reikäommelta. Olen miettinyt monta kertaa, mihin tuota kaunista liinaa voisi käyttää ja nyt se sai uuden elämän nukketalon verhona.

kammari = makuuhuone

akkuna = ikkuna

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)