Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

27. syyskuuta 2021

Pitsikapat akkunoihin ja virkattu raitamatto

"Ruusula 27.9.1850 - Rakas Päiväkirja"
"Sain valmiiksi raitamaton. Henrik ehkä haluaa fiinimpiä mattoja myöhemmin, mutta tämä käyköön nyt alkuunsa. Laitoin myös talon etupuolen akkunoihin pitsikankaiset verhokapat.

 

virkattu matto

 
pitsikapat ikkunoissa

Nyt on ollut aurinkoisia ilmoja ja olemme kävelleet aika paljon ulkona Emman kanssa kotiopetuksen jälkeen. 

Herra ja rouva Eloveena tervehtivät pihaltaan aina kun ohi kuljemme. He ovat puuhakkaita naapureita, heillä on aina jokin askar meneillään ja he auttavat meitä ympärillä olevia naapureita tarpeen tullen. Heidän pihallaan näkyy usein kissoja, kanoja ja muita eläimiä. Joillakin ihmisillä on suuri sydän ja he vetävät puoleensa sekä ihmisiä, että eläimiä ja heidän puutarhansa kukoistaa kesäisin.

Meidän pitäisi ostaa mööpeleitä huoneisiin, mutta haluan kuulla ensin Henrikin mielipiteitä asiasta. Postia ei ole tullut sieltä nyt vähään aikaan."

Amalia 

 



MATTO

Virkkasin maton pylväillä ja kiinteillä silmukoilla, käytin samoja virkkauslankoja kuin aiemmin shaaleissa ja pyöreässä joulumatossa. Jokaisen pylväskerroksen välissä on 1 kerros kiinteitä silmukoita. Punaiset raidat tein kiinteillä silmukoilla. Reunustin maton yhdellä kerroksella kiinteitä silmukoita ja päätyihin tein piparkakkureunat ketjusilmukoilla; 3 kjs ja kiinnitin ne joka toiseen silmukkaan kiinteällä silmukalla. 

H NIINKUIN HYLLY

Pieni hyllykkö tuli talon mukana, se on maalattua puuta. 

VERHOKAPAT

Minulla oli ennestään vähän pitsinauhaa ja leikkasin siitä sopivat pätkät ikkunoihin. Talossa ei ole vielä verhotankoja, joten kiinnitin kapat siististi teipillä nukketalon oven - eli etuseinän - sisäpuolelle. Teipit eivät näy, koska rullasin ne pitsin taakse, niin että ne kiinnittyvät sekä pitsiin, että ikkunanpuitteeseen. Saman asian ajaisi kaksipuolinen teippi. Kevyet pitsit pysyvät paikoillaan teipilläkin.

 


 

Sanaselityksiä (jos ne jollekin ovat vieraita sanoja)

fiini = hieno

akkuna = ikkuna

mööpeli = huonekalu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)