Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

5. syyskuuta 2021

Emma tuli kotiin

"5.9.1850 - Rakas Päiväkirja

Kiinnitin tänään talon numeron 10 oven viereen, numerointi kun on pakollista olla joka talossa."

 



"Heti sen jälkeen Emma tuotiin kotiin, aiemmin kuin Sofia ilmoitti. Ihana Emma juoksi heti halaamaan minua. Olipa kiva yllätys !



Esittelin talon Emmalle ja hän piti siitä paljon. Myös Sofia ja Eerikki ihastelivat, että on kodikas talo. Heidän piti lähteä takaisin kotiinsa melkein samantien. Tytöt olivat jääneet ystäviensä luo siksi aikaa ja heillä on koulupäivä huomenna.


 
Jälkiruoaksi tein omenapiirasta, josta Emma pitää. Sain omenoita naapurin pihan puusta. Emmalla oli paljon kerrottavaa leikeistä, joita he olivat leikkineet serkkujen Lotan ja Birgitan kanssa. Varsinkin hyppynarulla he olivat hypelleet usein ja kiikkuneet pihakeinussa. He olivat myös kattaneet päivällispöytää ja poimineet kukkia maljakkoon. Emma on varsin ahkera ja tekee mielellään pieniä kodin askareita.

Nyt alkaa uusi koti tuntua kodilta, kun on jo yksi perheenjäsen tullut kotiin. Ihanaa !"

Amalia 

 


TARVIKKEET

Molemmilla nukeilla on kädet, jalat ja pää posliinia. Vartalo on pehmustettua rautalankaa. Vaatteet on ommeltu kiinni päälle, niitä ei voi vaihtaa. Molemmilla on myös lahkeelliset alushousut, Amalialla ne ovat pidemmät, joissa on pitsiä lahkeensuussa, Emmalla ne ovat polvipituiset. Molempien kengät ovat mustat ja ne ovat maalatut jalkoihin. Mielestäni ne ovat söpöjä nukkeja, vaikka ovatkin massatuotantoa. Kasvojen maalaukset olivat ainakin näissä kappaleissa onnistuneet siististi. Valitsin nuket niiden persoonan mukaan, että he sopivat tarinan henkilöiksi. Emma nukke muistuttaa omaa tyttärentytärtäni.

Talon numerot ovat talon nurkalle liian pienet, ja sen vuoksi kiinnitin ne oven viereen. Tässä tapauksessa kävi paperiliima kiinnitykseen, kun ne ovat niin kevyet. Laatassa oli numerot 0 - 9 ja ne piti irrottaa taittamalla tai leikkaamalla saksilla.

HISTORIAA TALOJEN NUMEROINNISTA

Talojen numerointi aloitettiin 1400 - luvulla Pariisissa, jossa oli silloin 68 taloa numeroitu. Lontoossa numerointi aloitettiin vuonna 1764. 1800-luvun alkuun mennessä numerointi oli otettu kaikkialla käyttöön. Kuten aina, joku ei pidä muutoksista ja silloin mm. aatelisto vastusti linnojen ja kartanoiden numerointia. Talojen numeroita sotkettiin mielenosoituksellisesti mudalla tai niitä raavittiin. Talojen numerointi tuli välttämättömäksi verotuksen ja muiden syiden takia. Parilliset numerot laitettiin tien oikealla puolella oleville taloille ja parittomat tien vasemmalle puolelle.

Historian tiedot : Wikipedia


Nuket ja numerot: Minimaailma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)