Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

8. syyskuuta 2021

Kissa uudella nurmikolla

"8.9.1850 - Rakas Päiväkirja" 

"Tänään sain vähän siistittyä meidän pihaa, naapurin hyvällä avustuksella. Olimme juuri keittiössä Emman kanssa, kun näimme ikkunasta pihalla ison kissan, joka tutki pihaamme uteliaana.

 

 

Emma kysyi, kenen kissa se on. En tiedä, onko se villikissa, vai jonkun naapuritalon kissa. Kissoista on hyötyä pihamailla, ne ajavat hiiret pois. Emma olisi tahtonut sen omaksi, mutta emmehän voi ottaa vierasta kissaa, kun emme tiedä kenen se on. Päätimme yhdessä, että kissa on kuitenkin meidän ystävämme ja Emma antoi sille nimeksi 'Roosa'. Luulisin, että sillä ei ole ennestään nimeä, kun monissakaan taloissa ei nimetä eläimiä.

 




Saimme naapurin kanssa muokattua nurmikon aika tasaiseksi. Puita täytyy vielä istuttaa myöhemmin lisää ja ensi kesänä hankkia istumapaikkoja pihalle. Nyt laitoin sinne vanhan nojatuolimme, että voimme siinä istua ja nauttia ulkoilmasta, vaikka onkin jo aika viileää.

Iso kuusi kasvaa pihan reunassa ja kissa kiipesi tietysti sen latvaan. Uskalsi kuitenkin itse tulla alas sieltä. Laitoin pari havuasetelmaa saviruukkuihin, niiden pitäisi kestää talven yli. Ikivihreä matala pensasaita kiertää koko pihaa. Osan kukista otin jo ruukuista pois.

Pihalla puuhastelu antaa hyvän ruokahalun ja posket terveen punaisiksi."

Amalia 


PIHAN TARVIKKEET



Nurmikkomateriaali on verkkokaupasta. Ostin isomman kappaleen ja peitin sillä lipaston kannen. Kiinnitin sen vain maalarinteipillä suoraan lipastoon. Parempi kai olisi liimata se jonkin pahvin päälle, mutta ei ollut nyt tarpeeksi isoa pahvia kotona. Liimatessa nurmikon saa varmaan vielä tasaisemmaksi.

Aion vaihtaa nurmikkomateriaalin joskus myöhemmin vihreään huopakankaaseen, tai muuhun materiaaliin. Tämä materiaali varisee paljon ja jos sormella vähän hipaisee pintaa, vihreää hötyä tarttuu sormiin. Veikkaan, että pölyjen pyyhkiminen siitä on haastavaa. 

Toistaiseksi pensasaidan virkaa hoitaa jouluasetelmissa käytetty havuköynnös. Iso kuusi on myös joulukoriste, ja sen vuoksi se ei noudata 1:12 mittasuhdetta, varsinkaan oksien paksuuden kohdalta. Nämä ovat ehkä vain väliaikaisia ratkaisuja tässä pihassa. Pihasta tuli kuitenkin mukavan iso ja se mahdollistaa vielä kasvien ja kalusteiden lisäämistä siihen myöhemmin.

Kivet ovat oikeita koristekiviä. Ruukut ovat savea, paitsi harmaa ruukku, joka on keinoainetta. Tuolin materiaali tuntuu puulta, mutta en ole siitä varma. Ostin sen kauan sitten kirppikseltä. Kissa on muovia ja vanha kirppislöytö sekin. Havuasetelmat ruukuissa ovat nekin havuköynnöksen paloja ja marjat ovat eräästä vanhasta koristeesta irroitettuja.

Tykkään erityisesti noista saviruukuista, ne ovat huolella tehtyjä, oikean näköisiä ja ovat kummasti säilyneet ehjinä vuosikymmeniä, vaikka niitä on säilytetty laatikoissa muiden esineiden kanssa.

'Roosa' nimen kissalle äänesti lapsenlapseni. Tosin meillä on ollut oikea kissa nimeltään Roosa, joka eli pitkän elämän.


Nurmikkomateriaali: Minimaailma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)