Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

27. maaliskuuta 2024

Väriä ja tragediaa

Ostin Tori-sivun kautta pari pientä raitamattoa ja Frida Kahlon taulun miniatyyrikopion. Matot eivät riitä kokonsa puolesta keskilattialle, joten sijoitin ne Willan olohuoneen laidoille väriä antamaan. Fridan omakuva pääsi komeilemaan seinälle kukkataulun viereen. 

Taiteilija Frida Kahlon traaginen elämä

Frida Kahlo eli Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón (1907-1954) oli meksikolainen taidemaalari, joka käytti voimakkaita värejä ja tyyliä, joka pohjautui Meksikon alkuperäiskansojen kulttuuriin, mutta hän sai vaikutteita myös eurooppalaisesta taiteesta. Hänen isänsä oli Saksassa syntynyt valokuvaaja Karl Wilhelm Kahlo ja äiti Matilde oli lähes lukutaidoton, syvästi uskonnollinen meksikolaisnainen. Fridalla oli kaksi vanhempaa sisarta ja pikkusisko. Fridalla oli epäonnea terveyden kanssa. Hän sairasti kuusivuotiaana polion ja vuonna 1925 hän joutui liikenneonnettomuuteen, jossa bussi ja raitiovaunu törmäsivät yhteen. Metallinen kaide aiheutti useita murtumia ja hänelle piti tehdä 35 leikkausta. Frida alkoi maalata tauluja toipilasaikanaan. Vuonna 1932 hän koki keskenmenon ja siitä järkyttyneenä käynnistyi hänen voimakkain luomiskautensa. Hän maalasi 55 omakuvaa, kuten tämäkin miniatyyritaulu esittää. Kaiken kaikkiaan hän maalasi 143 maalausta. Hänen työnsä saivat menestystä ja niitä oli esillä useissa yhteisnäyttelyissä. 1950-luvulla hänen jalkaansa tuli kuolio ja se jouduttiin amputoimaan. Hän masentui ja joutui sairaalaan keuhko-ongelmien takia. Hän kuoli 13. heinäkuuta 1954 keuhkoveritulppaan. - tiedot Wikipedia

Tällä tositarinalla muistan kaikkia heitä, jotka nyt sairastavat ja toivon kaikille sairaille aikuisille ja lapsille pikaista parantumista ja tulevaisuuden toivoa. 💗

Fridan taulu symboloi tässä nukketalossa luovuuden värikästä iloa. Taide jää elämään todella pitkäksi aikaa, monien sydämiin ja koteihin, vaikka taiteilija itse on poistunut. Nukkekodit ovat myös tietynlaisia taideteoksia, joihin tekijät ovat antaneet luovuuttaan ja unelmiaan. Asuukohan tässä nukkekodissa pieni taiteilija ? Se on salaisuus, sillä Willa Helmen asukas ei ole meille vielä näyttäytynyt.

Ihanaa Pääsiäistä kaikille !


Frida Kahlon omakuva ja raitamatto Willan olohuoneessa.

Toinen raitamatto. Tykkään näiden mattojen väreistä.

🐣🐤🐥