Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

13. tammikuuta 2024

Virkatut tekstiilit ja kotoisampi järjestys ruokasaliin

Pienet virkkaukset ovat hauskoja tehdä, koska ne valmistuvat nopeasti. 

MARKETAN VIITTA

Virkkasin nyt Marketalle viitan, muut lapset saivat ne jo kauan sitten. Tyttöjen viittoihin en tehnyt huppuja kuten pojille, koska tytöillä on niin paksut hiukset. Täällä vanha postaus poikien viitoista. 


Marketan uusi viitta ja Pupu Pupunen.

Marketan viittaa kavensin vähän hartioiden kohdalta, eli viitta on muotoiltu, toisin kuin aiemmat lasten viitat. Helmassa on 3 kerrosta pylväitä, yläosassa kiinteitä silmukoita. Kolmea reunaa reunustaa ketjusilmukat piparkakkumaisesti. Kaulan kohdalla on kerros pylväitä, joiden välistä pujotin ketjusilmukoilla virkatun nauhan. Lanka on morsiamenvalkoista virkkauslankaa, se on mielestäni kaunis valkoinen sävy, ei vitivalkoinen eikä luonnonvalkoinen, vaan siltä väliltä.


Virkattu viitta nukelle.

WILLAN VILTTI

Virkkasin kaksinkertaisesta Venne-langasta viltin Willan olohuoneeseen. Siihenkin virkkasin päihin ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla piparkakkureunat. Muuten viltti on tehty kiinteillä silmukoilla. Kirjava väritys tulee tietysti langasta itsestään.


Venne-langat ja valmis viltti.

Viltti Willan sohvalla.

Sohvassa väreinä ovat beige ja sininen, viltissä langan värit ovat Ruotsin lipun värit keltainen ja sininen. Silti molemmista saa nopeasti katsomalla vihertävän vaikutelman ja taulun värit vielä korostavat sitä. Silmä ikäänkuin 'sekoittaa' värit yhteen, sillä maalatessa keltaisesta ja sinisestä maalista sekoittamalla saadaan vihreää maalia.

UUSI RUOKASALIN JÄRJESTYS

Järjestelin uudelleen Ruusulan ruokasalia. Aiempi järjestys oli vähän virallisen oloinen, nyt pienellä muutoksella siitä tuli kotoisampi, lapsiperheen ruokasali. Lisäsin peräseinän ikkunaan pitsiverhon, joka oli aiemmin talon julkisivun ikkunassa. Räsymatot otin ruokasalin lattialle Willan vintiltä. Ruokapöytä on nyt oikealla puolella huonetta, eikä keskellä kuten ennen. Takan edessä on nyt paremmin tilaa tehdä takkaan lämmittävät tulet talvi-illoiksi. Ihmeellistä, miten vähällä vaivalla voi tunnelmaa muuttaa!


Ruusulan ruokasalin uusi järjestys, verhot ja matot.

💛💛💛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)