Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

11. tammikuuta 2024

Patalaput ja maatuska nukkekotiin

Virkkasin Willa Helmen keittiöön kaksi pientä patalappua. Iso tulitikku antaa käsityksen koosta. Keittiökuvassa ne näyttävät vähän isoilta, ne ovat tosin kuvan etualalla. Kokeilin niitä 'ison' kattilan nostamiseen kahvoista, niin olivat siihen kuitenkin melko sopivan kokoiset. 



Patalaput keittiössä. Lili ja Lulu nuuhkivat, onko herkkuja tarjolla.

Otin vanhasta maatuskasta pienimmän nuken Ruusulaan. Sekin näyttää aika isolta talossa, mutta onhan niitä isojakin maatuska-nukkeja olemassa. Pilkullinen kirjoitusalusta lipaston päällä on tuotepakkauksen pahvia. Lisäsin aiemmin pitsiä lipaston reunaan. Pitsi kuuluu Ruusulan taloon monessa eri muodossa. Keltainen maatuska, punainen päiväpeite ja kukkatyynyt antavat väriä vihreä-valkoiseen kammariin. Tuohon aikaan voimakkaita värejä käytettiin enemmänkin, esim. tapeteissa ja kokolattiamatoissa. Perinteisesti ajatellaan, että makuuhuoneen tulisi olla unettavan rauhallisen värinen, mutta entäs aamulla herätessä? Aamuisin eloisat värit voivat antaa energiaa uuteen päivään.


Maatuska lipaston päällä.

Vielä katsaus Ruusulan salin puolelle, missä sisäkkö hoitaa kukkasia.

Ulla-neiti on todellinen kodin hengetär 🌷


Ulla-neiti hoitaa kukkia.

🌸🌸🌸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)