Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

23. tammikuuta 2024

Poikien ruudulliset petivaatteet

Näin harmaan unettavana päivänä postaan kuvan Armaan perheen poikien, Timin ja Tomin, uusista petivaatteista. Tässä toinen poikien sängyistä, jossa on uudet lakana, tyyny ja peite. 

Ompelin ne ohuesta sinisestä ruutukankaasta, joka on tarkoitettu miniatyyreihin. Vähän jäykkää kangas on silti näin pienessä koossa, mutta en laittanut peiton sisälle kuitenkaan rautalankaa, tosin se on hyvä keksintö päiväpeittojen ja pöytäliinojen reunoihin, että helman saa taipumaan siististi alaspäin. 

Tyynyjen täytteiksi laitoin vanulappuja, jotka leikkasin ensin tyynyjen muotoisiksi. Peitot ompelin kaksista kankaankappaleista. Pitsit ompelin päällyskankaisiin kiinni ennen kuin ompelin peittojen sivusaumat yhteen, siten pitsien päät jäivät siististi peittojen sisälle piiloon, eivätkä pääse purkautumaan. Aluslakanoiden reunat huolittelin siksakilla ja taitoin nurjalle tikkaamalla, siten niistä ei tullut liian paksuja reunoja, kuten kaksinkertaisesta käänteestä olisi tullut. 

Jospa nämä petivaatteet pienille asukkaille käyvät, kun unijukka kutsuu.


Nukketalon lakanat.

💙💙💙

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)