Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

20. tammikuuta 2024

Eteisten kalusteet vaihtoivat paikkaa

Sinisen talon, Armadan, myötä tuli tärkeämmäksi noudattaa sisustuksessa 1800-luvun tyyliä. Täydellisyyden tavoittelu ei ole vieläkään mielessä, mutta tein pienen muutoksen siihen suuntaan. Vaihdoin Willa Helmen ja Armadan eteisten kalusteet keskenään, koska ruskeat kalusteet sopivat paremmin Armadan aikaan ja Willasta on tarkoitus tulla eri aikakauden talo. Entisessä Ruusulan talossa ei ollut eteistä lainkaan ja siksi ruskea peilikaappi meni ensin Willaan.

Armadan eteinen sai Willasta mahonginruskean peilikaapin, 2 pähkinätuolia, turkkilaisen maton ja pitsiliinan kaapin päälle. Herran lierihattu ja ruskeat kengät tulivat nekin vaihdossa Armadan isännälle Henrikille, jolle ne hyvin sopivat. Tuo matto on seilannut monessa eri huoneessa ja nyt se löysi paikkansa eteisen kaapin edestä.


Armadan eteinen nyt.

Willan eteiseen siirsin valkoisen vaatekaapin, huonekasvin ja raitamaton Armadasta. Kaksi ruskeaa tuolia sinne kuitenkin jäi, ne sopivat lattian väriin. Kalusteiden ja mattojen siirtely paikasta toiseen on helppoa, koska en kiinnitä niitä kiinni talon pintoihin. Tykkään siitä, että on vapaus muutella järjestyksiä milloin tahansa, miten tahansa. 


Willan eteishalli nyt.

Willan eteishallin erkkeriin jäi nyt vain lattiamaljakko isoine kukkineen ja pitsimatto. Muistaako joku, kun 1990-luvulla oli muotia isot lattiamaljakot, joissa pidettiin korkeita heiniä tai isoja tekokukkia? Samaan aikaan taisi olla muotia myös isot itämaiset viuhkat, joita pidettiin asuntojen seinillä, yleensä makuuhuoneissa. Willa Helmi ei varsinaisesti elä sitä vuosikymmentä, mutta tämä posliinimaljakko ja kukat ovat peräisin siltä ajalta.

Mukavaa viikonloppua !

Willan eteisen erkkeri nyt.

⌛⏰⏳

4 kommenttia:

  1. Hi Mummu! Your New house looks very good for a used house with so many good pieces with it! I think you will have fun fixing the few things that need repairs! Thank you for your comments on my blog!

    VastaaPoista
  2. Ihanan rohkeita värejä sinulla, ihastelee tylsän haalean sisustuksen suosija. Itselläni myös kaksi ruskeaa tuolia löysi paikkansa ja ajattelin lisätä tuota tummempaa puuta kotia koristamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku kommentista, nuo rohkeat värit Armadan talon eteisen seinissä ovat entisen talon omistajan aikaansaannosta ja sain siitä itsekin inspiraatiota, ettei kaiken tarvitse olla hillittyä, varsinkaan, kun yrittää sisustaa 1800-luvun tyyliä, jolloin oli voimakkaat värit muotia. Vaaleus sisustuksessa on sekin kaunista ja raikasta, kauneutta on niin monenlaista.

      Poista

Kivat kommentit piristävät päivää :)