Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

18. marraskuuta 2023

Nukkekodin joulumatosta ideoitu pöytäliina

Tämä ei ole miniatyyri, mutta idea tähän pikkuliinaan syntyi Amalian joulumatosta, jonka tein Afrikan kukkien mallilla. Ohje kukkiin täällä: https://amalianpaivakirja.blogspot.com/2021/09/virkattu-joulumatto-ruusulaan-ohje.html

Virkkasin liinan ohuilla virkkauslangoilla, vaikka lähikuvassa voi näyttää lanka paksulta. Liinan koko on noin 28 x 29 cm. 

Tällainen pikkuliina syntyy aika nopeasti ja se voisi ideana olla vaikka joululahja jollekin, joka pitää käsintehdystä. Värit voivat olla mitä vain ja jos lahjaksi tekee, on hyvä huomioida lahjan saajan värimieltymykset. Käsintehdyssä saa olla 'käsityön leima', työn ei tarvitse olla tehdasmaisen sileä. Tätä pikkuliinaa voi käyttää lasisten kynttilälyhtyjen tai vaikka piparilautasen alla. Minulla on punainen matto olohuoneessa ja sen kanssa nämä värit sopivat sohvapöydän liinaan. Lankojen värit ovat valkoinen, punainen, pinkki ja lila.

Itse tykkään, että liina antaa lämmintä tunnelmaa, varsinkin kynttilän kanssa.

Pikkuliina Afrikan kukilla


2 kommenttia:

  1. Söpö idea ja toteutus on todella kaunis. 😊 Lahjaideana ihana ja persoonallinen, voisin kuvitella useamman läheiseni ilahtuvan vastaavanlaisesta lahjasta. 🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kiva kuulla, että käsitöitä arvostetaan, taitaa niiden arvostus ollakin nousussa nykyään.

      Poista

Kivat kommentit piristävät päivää :)