Tervetuloa !

Tervetuloa lukemaan Amalian Päiväkirjaa pienen Amalia-nuken näkökulmasta. Amalian kirjoitukset ovat "lainausmerkeissä", muut tekstit kertovat kahden 1:12 nukketalon sisustamisesta. Amalian Tarinat sopivat noin yli 14 vuotiaille, yläikärajaa ei ole. Nuoremmat voivat katsella kuvia ja lukea Emman Ystäväkirjan runoja. Mineily on aikuisten harrastus, lue lisää sivulta 'Nukketaloista'.

13. syyskuuta 2023

Mahonki antaa arvokkuutta kapteenin ruokasaliin

Kapteeni Henrik Armas tykkää mahongista. Hän valitsi Ruusulan ruokasaliin nämä uudet kalusteet.

Vitriinikaappi 

Vitriinissä on läpinäkyvät etuovi, sivuseinät ja hyllyt. Siinä on kippurajalat ja koristeleikkaus yläosassa. Perintöastiat mahtuvat sinne hyvin esille.


Vitriinin takaseinään on teipattu pitsinauhaa.

Mahonkinen ruokapöytä ja kaksi Hepplewhite-ruokatuolia

Mahonki näyttää olevan eri sävyistä tuoleissa ja pöydässä.
Neljä vanhempaa tuolia ovat pähkinää, mutta samaa antiikkityyliä.
Entinen valkoinen pöytä ja tuolit on lahjoitettu naapuriin Willa Helmeen.
Kaappikello on siirretty vasemmalle seinustalle kuvan oton jälkeen.

Henrik tutkii sanakirjaa ja aikoo pian herkutella kermaleivoksella.

Kermaleivoksen piti olla täytekakku, mutta se on kakuksi aika pieni.

Muhkea kermaleivos kiivikoristeella.


Jos jotain lukijaa kiinnostaa, onko minun oikea kotini sisustettu samoin kuin Ruusula, niin ei se ole. Minulla ei ole mahonkia, antiikkia, kultaisia kynttilänjalkoja tai roosan värisiä sohvia, eikä myöskään voimakkaita tapetteja. Ei olisi tarpeeksi mielenkiintoista sisustaa samanlaista minikotia kuin koti todellisuudessa on. Minimaailmassa on kiva matkustaa eri aikaan tai tyyliin. 
Nykyisin sisustetaan kodeissa niin, että pyritään kaikissa talon huoneissa samaan tyyliin ja värimaailmaan. Ennen ei ollut niin, vaan huoneet olivat tarkoituksella eri väreillä sisustettuja, esim. sininen salonki, keltainen kamari ja punainen paviljonki, ym. Huoneet näkyivät pitkänomaisissa puutaloissa peräjälkeen oviaukoista ja näkymä oli runsas ja värikylläinen. Huoneesta toiseen siirryttäessä astuttiin erilaisiin tunnelmiin ja silloin saatiin riittävästi värienergiaa monista eri väreistä. Asukas saattoi valita omaan senhetkiseen  mielentilaansa sopivan värisen huoneen eri päivinä. Jos kaipasi rauhoittumista, saattoi valita sinisen huoneen, ja jos kaipasi energiaa, saattoi valita keltaisen huoneen missä oleskella. Ei mikään huono idea sekään, että eri huoneissa oli erilaiset tunnelmat. Ehkä nykyajan ihmiset saavat niin paljon virikkeitä muualta, että monien kotien halutaan nykyisin olevan rauhallisia beige-harmaita kauttaaltaan.

Uudet tuotteet : Mineillen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)