Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

11. maaliskuuta 2023

Ruokasalin lattian lakkaus

 

Lakkasin ruokasalin lattian, jonka tein aiemmin jäätelötikuista 

ja väritin tusseilla. Tästä siihen artikkeliin.

Tässä kuvat ennen ja jälkeen lakkauksen.


Ennen lakkausta

Lakkauksen jälkeen

Vähän mahonkimainen väri siitä tuli, vaikka lakka on väritön. Ja tietysti lattia nyt kiiltää 🌟

Lakkasin lattian askartelulakalla, jota myydään kynsilakkapullon kokoisessa pakkauksessa (oikea kynsilakka ei toimi tässä, on sitäkin kokeiltu). Ihmeesti lakka riitti koko lattiaan ja jopa kahteen lakkauskertaan. Kokeilin sitä ensin väritettyyn jäätelötikkuun.

lakka ja testitikku

Lakkaaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta pienellä pensselillä vähän hidasta puuhaa. Tietysti olisi ollut helpompaa lakata lattia jo ennen kuin kiinnitin sen huoneeseen, mutta silloin ei ollut lakkaa kotona. 

Lakattavan pinnan tulee olla pölytön ja kuiva, muuten pölyhiukkaset jäävät lakan alle ikuisiksi ajoiksi ja ne näkyvät epätasaisuutena. Ensimmäisellä lakkauskerralla lakka irrotti lattiasta vähän tussiväriä lakkapulloon, mutta ei haittaa minua. 

Lakka kuivui aika nopeasti, noin 15 - 20 minuutissa ensimmäinen kerros oli kuiva. Kuten maalaamisessakin, niin myös lakkaamisessa lakkapinnasta tulee tasaisempi, kun sutii vielä toisen kerroksen. Lakassa on vähän hajua, mutta ei kovin voimakasta, kun noin pientä pintaa lakkaa. Nyt ei ainakaan tussiväri irtoa lattiasta mihinkään. 

Lakka: Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)