Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

30. tammikuuta 2024

Willan ruokasalin lattia akvarelliväreillä

Nukkekotien Willan ja Armadan huoneet ovat sen verran kookkaita, että valmiit miniatyyrilattiapaperit ovat niihin yleensä liian pieniä. Sen vuoksi maalaan itse lattiapaperit ja päällystän ne kontaktimuovilla. A3 akvarellipaperi on hiukan liian pieni siihen tarkoitukseen, joten maalaamiseen tarvitsen A2-kokoisia papereita. 

Tämä ruokasalin lattia on tarkoituksella epätasaisen värinen, maalasin sen punertavanruskealla ja kellertävänruskealla akvarellivärillä. Värin täytyy olla melko peittävää, jos haluaa ruskean lattian, joten lasten vesivärit eivät yleensä käy siihen, koska niissä ei ole tarpeeksi väripigmenttiä. Myös värien laatu antaa vähän erilaiset väripinnat. Tämä lattia on maalattu helmiäisväreillä ja on siksi vähän 'sameampi' väripinnaltaan kuin tavallisilla akvarelliväreillä maalattu lattia. Näissä helmiäisväreissä oli valmiit värisävyt, joita ei tarvinnut sekoittaa.

Piirsin lankut ensin lyijykynällä kalanruotokuvioisesti, mutta eri tavoin 'lankut ladottuna' kuin yleensä sen tyyppisissä lattioissa. Tässä kuviossa lankkujen päät ovat vinot, eivätkä suorat ja lankut lomittain, kuten yleensä. Lankkujen leveys on 1 cm ja niiden pituudet kuviossa ovat 3 cm. 

Lattiapinnat jäävät nukketaloissa aika paljon mattojen ja kalusteiden alle piiloon, mutta kyllä ne antavat hiukan lämmintä tunnelmaa huoneeseen, verrattuna ihan tasaväriseen maalattuun lattiaan.


Willa Helmen ruokasalin uusi lattia.

💧💧💧


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)