Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

21. joulukuuta 2023

Ristikkolehti nukketaloon - ohje

 Tein pikapikaa ristikkolehden nukkekotiin. Kuvan alla kerron, miten sen tein.




OHJE

1. Leikkasin oikean ristikkolehden takasivulta pienen lehtimainoksen nukkekodin lehden kanneksi. Tässä ristikkolehdessä ne olivat mustavalkoisia, joissakin muissa lehdissä ne voivat olla värillisiä.


Nukkekodin ristikkolehden kansi.


2. Ristikkolehden ratkaisusivuilta leikkasin kaksi vierekkäistä ratkaisuruudukkoa samaan leikkeeseen. Taitoin leikkeen puoliksi, ratkaisut sisäänpäin. Liimasin vasemman puoleisen sivun takapuolelta kiinni kansisivuun. Koska ratkaisuruudukot olivat suurempia kuin kansisivu, piti vähän leikata sisäsivuja pienemmiksi.


Lehden sisäpuolella ristikon ratkaisut.

3. Leikkasin ja liimasin kolmannen ratkaisuruudukon takakanneksi. Tässä nukkekodin lehdessä ei ole muita sivuja kuin yksi aukeama, mutta niitä voi halutessaan tehdä enemmänkin. Tein näin ohuen lehden, että lehti pysyy myös kiinni taitettuna, sillä jos lehdessä on useita sivuja, ei kannet ehkä pysy kiinni.

Takakanneksi voisi liimata myös yksivärisen paperin, vaikka tulostepaperista. Liimana käytin puikkoliimaa. Näin voi tehdä muitakin nukkekodin lehtiä, jos löytyy lehtien mainoksia ja pieniä kuvia oikeista lehdistä.


Lehden takakansi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)