Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

13. joulukuuta 2023

Löytyihän se toinen tuoli ! Jee

Ostin Ludvig-tyyliset sohvan ja käsinojallisen tuolin Ruusulaan aiemmin Minimaailmasta, mutta sittemmin niitä ei enää siellä myyty roosan värisenä. Vähän harmitti, kun olisin ostanut myöhemmin yhden tuolin lisää. En löytänyt tätä tuolia muistakaan miniatyyrejä myyvistä verkkokaupoista. 

Onneksi löysin nyt samanlaisen roosan tuolin Huutonetistä. Tässäkin on yksi kirppareiden ja huutokauppojen eduista, että niistä voi löytyä jotain sellaista, mitä ei muualla enää myydä. Parasta olisi tietenkin ostaa kerralla koko kalusto, sillä koskaan ei voi tietää, milloin niitä ei enää saakaan ostettua lisää.

Ludvig XVI (23. elokuuta 1754 Versailles – 21. tammikuuta 1793 Pariisi) oli Ranskan kuningas vuosina 1774–1792. Nämä kalusteet sohvapöytää myöten on valmistettu muistuttamaan sen ajan tyypillisiä kalusteita. Ne ovat siis tyyliltään vanhemmalta ajalta, kuin mitä Armaan perhe Ruusulassa elää. Ennen tehtiin kaikki kalusteet kestämään aikaa, joten ei mikään ihme, että Ruusulaan on säästynyt historiallisia mööpeleitä. 

Jos sisustaisi Ludvigin tyyliin koko asunnon, siihen kuuluisi korkeat huoneet, kultakehyksiset taulut ja peilit,  kristallikruunut, koristeelliset tapetit ja näyttävät silkkiverhot. Sellaisen voisi sisustaa vaikka roomboxiin, eli laatikkoon, johon sisustetaan vain yksi huone. Siihen sopisi Ludvig-tuolit silkkikankaisina, joita on edelleen myynnissä. Aina voi suunnitella, vaikka ei itse toteuttaisikaan 😊 ehkä joku muu sitten toteuttaa.

Näissä tuoleissa ei ole tahroja, vaan sametti on paikoitellen tummempi ja vaaleampi, riippuen siitä, mihin suuntaan sametin nukka on taipunut. Voin kuvitella, että tuollaisessa tuolissa olisi aika mukava istua.


Löytyi pari nojatuolille ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)