Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

19. joulukuuta 2023

Koiruli sai kaverin

 Willa Helmen pienellä koiralla on nyt kaveri, ne ovat kuin kaksi marjaa.

Niiden nimet ovat Lili ja Lulu.

❤❤

Lili ja Lulu Willa Helmen olohuoneessa.

Willan vintin parveke sai lumisia havunoksia vanhan saviruukun koristeeksi.



Nämä tuotteet ovat Prismasta, joka myy miniatyyrejä yleensä joulun alla. Kaikki Prisman miniatyyrit eivät sovellu 1:12 taloon, jos mittasuhteista ollaan tarkkoja. Jotkut tuotteet ovat 1:12 mittakaavaan liian isoja ja jotkut liian pieniä. Siellä oli myynnissä esim. keinutuoli, joka olisi sopinut lähinnä 1:12 lapsinuken nuken tuoliksi. Metallinen musta lapio olisi sopinut lapsinuken lapioksi. Prisman miniatyyrit ovatkin lähinnä pienen asetelman tekoon sopivia. Nämä pienet hauvelit ovat mittasuhteiltaan pentukoiria nukketalon mittoihin verraten. 

Kaikille miniatyyriharrastajille tuotteiden mittasuhteet eivät ole se tärkein asia ja jotkut toiset harrastajat ovat siitä hyvinkin tarkkoja. Itse sovellan välillä tuotteiden mittoja tarpeen mukaan, mutta pyrin pääasiassa kuitenkin 1:12 mittasuhteeseen.

Vintin parvekkeen aito saviruukku on säästynyt 1990-luvulta tyttären nukketalosta. Ihmeellistä, että se on pysynyt ehjänä kaikki nämä vuodet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)