Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

28. joulukuuta 2023

Huuva Willa Helmen keittiöön

Heipä hei! Pienen huuvan tein. 😊

Keittiö ei ole valmis ilman liesituuletinta, vanhemmalta nimeltään huuva. Tein sen itse valkoisesta kierrätyskartongista, joita yleensä säästän talteen tuotepakkauksista. 

Täytyy kyllä sanoa, että nämä 1:12 nukketalon miniatyyrien askartelut tarvitsevat sorminäppäryyttä ja tarkkaa silmää. Millinkin poikkeama näkyy valokuvissa ja niitä tulee aina johonkin kohtaan, ainakin minulla. Niin tässäkin askartelussa. Nooh, oppia ikä kaikki.

En ottanut vaihekuvia, koska en ollut alussa varma, onnistuuko tämä projekti. Tähän ei ollut mitään ohjetta, vaan suunnittelin sen itse katsoen vähän mallia valmiista huuvista. Muina tarvikkeina kartongin lisäksi käytin kaksipuolista teippiä, kontaktimuovia, sinistä tussia, paksua neulaa ja ohutta rautalankaa.

Tein kartongista ensin keittiöön sopivan kokoisen takalevyn, johon piirsin tussilla kuvioita ja päällystin sen kontaktilla, niinkuin muutkin osat. Sen jälkeen tein neliskanttisen savutorven ja teippasin sen takalevyyn kiinni. 

Tässä huuvassa sivukappaleet ovat kolmion muotoisia ja päällyskappale on suorakulmainen, johon leikkasin savutorvelle neliskanttisen kolon. Kappaleet voisivat olla erillisiä, mutta tässä kartongissa sattui olemaan sopivalla leveydellä valmiit taitokset, joten huuvan kartonki on yhtä kappaletta. 

Leikkasin ja teippasin kapeat kaitaleet huuvan reunoihin, joihin piirsin kuvioita tussilla. Kontaktin teippaus kaiken päälle ja huuvan teippaus nurjalta puolelta kiinni takalevyyn ja savutorveen. 

Pistin kaksi reikää isolla neulalla huuvan reunaan, josta pujotin läpi sisäpuolelta ulospäin ohuet kaksinkerroin käännetyt rautalangat ja väänsin niiden päihin koukut. Niihin voi ripustaa patalaput. Kuvassa koukut näyttävät isoilta, mutta oikeasti ne ovat todella pienet. Nurjalla puolella väänsin rautalankojen päitä vähän mutkalle, etteivät koukut irtoa. Patalaput pitää tehdä jossain vaiheessa koukkuihin roikkumaan.

Nyt ei kokkailun höyryt ja käryt karkaa asuntoon, vaan ne ohjautuu ulos. 😊


Willa Helmen keittiön huuva eli liesituuletin, itse tehty kartongista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)