Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

16. marraskuuta 2023

Willan olohuoneen maalattu lattia ja itsetehty kello Ruusulaan

OLOHUONEEN LATTIA

Maalasin vesiväreillä Willa Helmen olohuoneen lattian ja päällystin sen kontaktimuovilla, kuten tein keittiön ja eteishallin lattiat aiemmin. Piirsin ensin lyijykynällä viivat, jotka kuvaavat lautoja ja maalasin sitten piirroksen päälle. A3-kokoinenkaan paperi ei näköjään ollut riittävän iso tähän huoneeseen, joten täytyi maalata jatkopala toiselle paperille. Jatkokohta peittyy matolla aika paljon, mutta ehkä ensi vuonna johonkin aikaan maalaan lattiat vielä uudelleen isommalle paperille A2. 

Nukkekodin sisustamisessa törmää näköjään haasteisiin tämän tästä, mutta se onkin sen takia mielenkiintoista aikuiselle, ettei se ole liian helppoa puuhaa. Yksi haaste on kiinnittää lattiapaperi oikeaan kohtaan. Kun lattiapaperissa on kaksipuoliset teipit alapuolella, on vähän haastavaa asettaa paperi oikeaan kohtaan, koska teipit tarrautuu heti kiinni lattiaan kun ne vähänkään lattiaa hipaisee. 1:12 - talossa millitkin ratkaisevat ja millien heitot näkyvät lopputuloksessa. Ehkä kaikki nukketaloharrastajat eivät ole niin tarkkoja tästä, mutta minua haittaa, jos paperi osuu väärään kohtaan ja jää jokin rako johonkin. Tietynlainen liima olisi ehkä helpompaa käyttää, kun paperia voisi vähän aikaa lattian päällä liikutella ennen kuin liima kuivuu. Teipissä on toisaalta se hyvä puoli, ettei se tee mitään ryppyä tai tahraa paperiin, kun paperi ei sillä kastu niin kuin liimalla.

Kiinnitin kaikki Willan lattiat teipillä, kieli keskellä suuta, että osuuko paperit oikeaan kohtaan. Tapetoinnit ja lattiapinnat olisi ehkä helpompaa tehdä ennen talon kokoamista, kun osat ovat vielä irrallaan, mutta tämä talo oli valmiiksi koottu. Tämä lattiapaperi osui lähes oikeaan kohtaan, mutta jäi kun jäikin yhteen reunaan millin rako. Se saattaa peittyä myöhemmin jalkalistalla.

HUHHUH.. siinä se olohuoneen lattia nyt on.

Lattia on vähän vaaleampi kuin eteisen lattia, mutta ei näin
vaalea kuin kuvassa. Kuviin on vaikeaa saada sävyt oikein.


KELLO RUUSULAAN

Minulla oli tallessa saippuarasia, josta leikkasin kannen irti ja tein kannesta seinäkellon Ruusulaan. Seinäkello on nyt ruokasalin etuseinällä, eli talon isossa ovessa, josta nukketalo avataan. 

Saippuarasian kannen reunat väritin kultatussilla, vaikka väri näyttääkin vihertävältä. Kannessa oli valmiina pyöreä reikä jossa kalvo, sekä kultareunat reiän ympärillä. Kellon tausta on askartelupaperia, jossa on perhosen kuva.

Piirsin lyijykynällä viisarit lähtemään perhosen pään kohdalta, että ne näyttävät tuntosarvilta. Piirsin myös tuntiviivat, mutta en numeroita. Viisarit voisi tehdä myös leikkamalla ne kartongista (tai muusta) ja kiinnittämällä ne keskeltä tauluun kiinni, mutta halusin tehdä näistä viisareista sirot ja siksi tein ne piirtämällä. Tuntiviisari ei näytä ihan tarkkaan kello yhtä, mutta se onkin 'vanha' kello, viisari on vähän löysä 😊

Taustapaperin ja kannen väliin teippasin reunoille paksua kartonkia, että kansi ei ole ihan kiinni taustassa. Se antoi kellomaista syvyyttä, joten kiva pieni varjo lankeaa kellotaulun reunaan. Kellon koko on 5,5 x 5,5 cm.


Ruusulan seinäkello

🍪 Mukavaa loppuviikkoa ! ☕

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)