Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

5. kesäkuuta 2023

Pieniä yksityiskohtia Willaan

En ole ehtinyt puuhastella näiden ihanien minikotien parissa vähään aikaan, kun on kaksi muuta projektia kesken. Toinen niistä on sukukirja, joka vaatii paljon aikaa ja keskittymistä, kun nimiä tulee kirjaan satoja ja kuvat lisäksi.

Vähän kuitenkin mietin jo huonejärjestystä Willaan ja lisäsin sinne muutaman pienen yksityiskohdan, jotka minulla oli jo ennestään Ruusulassa. Ruusulan talokin on vielä vähän kesken. Olisihan se ihanaa väkertää näitä päivät pitkät, mutta vähitellen mennään eteenpäin näissäkin projekteissa. Willaan en ole edes miettinyt vielä asukkaita, se jää nähtäväksi myöhemmin.


Gobeliini

Tämän viehkeän gobeliinin laitoin isoon vinttihuoneeseen, johon sisustan joskus makuuhuoneen ja ehkä kylpyhuoneen pienellä väliseinällä. Ostin tämän samaan aikaan kuin Ruusulan gobeliinin, joka on Ruusulan salissa. Historialliseen Ruusulan aikaan tämä ei oikein sovi, koska on hiukan rohkea kuva. Willa Helmessä eletään ehkä eri aikakautta, tai ei mitään tiettyä aikakautta. Gobeliini on oikeasti kudottu, mutta miniatyyrikokoinen suhteessa 1:12. Siinä on valkoiset hapsut päissä. Gobeliini peittää pienen pyöreän ikkunan, joka ei ollut kovin kaunis, koska ikkunanpuitteet olivat kadonneet. Teippasin gobeliinin pahvinpalan päälle kaksipuolisella teipillä ja pahvin sitten kiinnitin sinitarralla seinään. Päätyseinät jätän ehkä valkoisiksi.


Ikkunakoriste

Tämä kauniin sininen ikkunakoriste on koru, jonka sain tyttäreltä tuliaisina, kun hän kävi ulkomailla jo vuosia sitten. Se on nyt alakerran tulevan keittiön erkkerin ikkunassa. Mietin, laitanko kalvoja talon ikkunoihin, vai en. Ilma kiertää tietysti talossa paremmin kun ei ole kalvoja. Keittiöstä tulee pieni, mutta sen viereen sisustan ruokailuhuoneen.


Willa Helmen talon osoite on Laivurinkatu 12

Kuvasta näkee, kuinka lähellä talot Ruusula ja Willa Helmi ovat toisiaan. Väliin jää kapea kuja, jossa kissat tykkäävät pyydystää hiiriä. Tein pienen aidan kujan etupäähän, etteivät ulkopuoliset hiiviskele siellä. Willan talon numero 12 on glittertarraa, sattuikin sopivasti olemaan pinkki väri tuossa numerossa. Kukkavaasi ja virkattu räsymatto ovat Ruusulasta. Vaasin korkeus on tuohon parvekkeelle juuri sopiva, kukat kurkistelevat kaiteen yli. Talosta puuttuu kaksi ulko-ovea ja näyttää siltä, etteivät valmiina myytävät ovet sovi kooltaan talon oviaukkoihin. Ovet täytyy jotenkin itse tehdä, siinäpä onkin  miettimistä.

Tähän lopuksi kuva oikeasta maailmasta, nyt on kukkivien puiden aika 🌸 Nyt on ihanaa kävellä ulkona ja nuuhkia luonnon tuoksuja, kuunnella lintujen liverrystä ja tuulen huminaa puissa. Asuntoni vieressä on pieni metsikkö, jossa satakieli laulaa joka kesä. Sen ääni on kantava ja monipuolinen, vaikka lintu itse on aika vaatimaton. Ehkä se on lintumaailman Edith Piaf.

Kauniita kesäpäiviä ja iloa pienistä asioista ! 🌷🌷🌷




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)