Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

22. maaliskuuta 2023

Ruokasaliin tuolit ja kaappikello

Ruusulan ruokasali sai neljä pähkinänväristä tuolia ja mahonginvärisen kaappikellon. Kokeilin, miltä näyttää, kun yhdistää eri värisiä kalusteita keskenään samaan huoneeseen. Mielestäni siitä tuli kotoisa tunnelma. 

Nyt on lapsillekin tukevat ruokatuolit ja Emman ystävä Markettakin mahtuu istumaan saman pöydän ääreen. Nähtävästi tämä valkoinen ruokapöytä on sopivan kokoinen kuudelle. Kaappikellossa on avattava ovi ja sisällä on vetoketjut ja punnus. 

Kellon historiaa 🕥

Ennen mekaanisten kellojen keksimistä ihmiset käyttivät aurinko- ja vesikelloja ajan mittaamiseen. 700-luvulla keksittiin tiimalasi, jossa hiekka valuu ylemmästä lasikupista alempaan. Se oli tarkempi ajanmittauksessa kuin edeltäjänsä. Vuonna 1280 keksittiin Englannissa kello, joka toimi painovoiman avulla ja siinä oli hammasratas. Sen jälkeen kirkkojen tornikellot yleistyivät. Niiden kellojen aika pysyi 15 minuutin tarkkuudella oikeassa ajassa vuorokautta kohden. 1500-luvulla alkoi ilmestyä vedettäviä taskukelloja. Varhaisemmissa kelloissa oli vain tuntiviisari. Minuuttiviisari yleistyi noin 1680-luvulla ja sekuntiviisari hieman myöhemmin. Rannekello yleistyi 1800-luvulla naisten keskuudessa. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen myös miehet alkoivat käyttämään rannekelloja ja taskukellot jäivät vähemmälle käytölle. Kvartsikelloa käytettiin 1930-luvulla tieteellisiin tarkoituksiin ja myöhemmin sen käyttö yleistyi. Sitäkin tarkempi on atomikello, johon perustuu sekunnin nykyinen määritelmä. Atomikellosta voidaa lähettää pitkäaaltolähetyksenä hyvin tarkka aika ja päiväys, joka auttaa kvartsikelloa pysymään tarkemmin ajassa ja kesä- ja talviajan muutos asettuu kelloon automaattisesti. Euroopassa Saksa aloitti signaalin lähettämisen vuonna 1973. Lähde: Wikipedia

Aamupäivä on pilvinen ja lumisateinen täällä Pirkanmaalla, kuin on myös Kukkakylässä. ☃ Vanha sanonta sanoo: 'Uusi lumi vanhan surma', eli kevättalvella uusi kevyt ja märkä lumisade sulattaa vanhaa hankea. En tiedä, mitä mieltä meteorologit ovat siitä, mutta päivien pidentyminen antaa kyllä energiaa. Kyllä se kevät sieltä vielä tulee. 🌼


Aterian jälkeinen palaveri Ruusulassa

Kalusteet: Mineillen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)