Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

23. helmikuuta 2023

Ruokasalin tapetit, kalusteet ja muuta uutta

 "23. helmikuuta, maanantai 1852, Ruusulan talossa"

"Henrik ja hänen veljensä Kaarle paperoivat ruokasalin seinät tänään. Jopas se kävi ripeästi! Kaarle toi minulle tuliaisiksi englanninkielisen sanakirjan, jossa on kullanväriset kannet. Hän on kannustanut minua kirjoittamaan kirjaani ja tämä sanakirja on sen tukena. Onpas hän ajattelevainen, mutta hänellä ei ole omaa perhettä, josta huolehtia. Henrik on kannustanut häntä ottamaan hyvän vaimon, mutta Kaarle on aina merellä kalastamassa, eikä käy oikein missään, missä tapaisi mukavia neitejä. 

Leivoimme Emman kanssa pullaa heille ja annoin Kaarlelle myös kotiin viemisiksi pullapitkon. Emma sanoi, että hän haluaa olla isona leipuri niinkuin pappakin. 

Henrik käy neljännesvuosittain konsuli Jyllenstiernan kokouksissa kuulemassa, mistä siellä milloinkin puhutaan. Kokouksissa käy tohtori Wallin, suutari Nikke, puuseppä Hammar, kartanon herra Granholm, pormestari Ticko ja toisinaan myös pastori Liljeroos ja kanttori Wuorela. Yleensä herrat puhuvat siellä kuulemma politiikasta, mutta viime viikolla siellä oli uusi vieras, taidekauppias herra Rufus Ruusuvuori. 

Keskustelu kääntyikin sitten taiteeseen ja taidetta rakastava Henrik seurasi taidekauppiaan kutsua hänen liikkeeseen ja osti sieltä meille taulun. Taulu oli kallis, mutta oikein kaunis. Se kuvaa pianonsoittajaa. Niinpä meillä on nyt uusi taulukin ruokasalissa. Emma muistutti taas, että hän haluaisi pianon ja Henrik piti sitä hyvänä ajatuksena."

Amalia

Tapetoitu ruokasali, jossa myös uusi 'wanha' lautalattia

Auguste Renoirin taulun pienoiskopio

Sanakirja

Tuotteista

Sanakirjan sisältö on oikeasti painettu ja selattava. Yritin tiirata sitä suurennuslasilla, mutta teksti on niin pientä, että vain isot otsikkokirjaimet erottuvat; A,B,C ja niin edelleen. 

Tein ruokasaliin, joka on entinen lasten huone alakerrassa, pahvista ikkunanpuitteet ja kirkaskalvosta ikkunalasit. Tähän huoneeseen tein ruutuikkunat. Pöytäliina on pitsinauhaa. Vielä puuttuu lasten tuolit. 
Hauska yksityiskohta, joka ei nyt kuvassa näy; toisessa tuolissa oli valmiina pieni ruskea tahra, aivan kuin kahvitahra, jota saattaa tuolin pehmusteelle tipahtaa, kun juodaan kahvia hyvässä seurassa. 
Avotakka vaihtoi paikkansa salista tähän huoneeseen.

Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) maalasi taulun kahdesta nuoresta neidosta pianon äärellä vuonna 1892, 'Jeunes filles au piano'. Pianoa soittava tyttö on lapsenlapseni näköinen, joka käy oikeasti pianotunneilla. Taulun kuva voisi esittää myös Emmaa ja Markettaa.
Taulu on maalattu tämän tarinan aikakauden jälkeen, mutta kuitenkin 1800-luvulla. Kukkakylässä aika ei ole niin pikkutarkkaa.

Wikipediassa taulua ja taiteilijaa näkee täällä:


Tapetit, taulu ja sanakirja: FinnAimo, Pöytä ja tuolit: Mineillen
Pitsinauha ja kirkaskalvo: Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)