Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

9. helmikuuta 2023

Perintöä Amalialle

 "9. helmikuuta 1852, Ruusulassa"

"Rakas päiväkirja, tänään meille tuli yllätysvierailulle minun vanhempani, Antti ja Margareetta Hellstén, jotka asuvat kolmannen pikkujärven takana Mäkikylässä. He lähtivät aikaisin aamulla liikkeelle ja sitä ennen isäni oli jo ehtinyt leipoa meille tuliaisiksi tuoretta leipää. Heillä on leipomossa uusi myyjätär, neiti Anne Ahonlaita, joka pitää leipomoliikettä auki, silloin kun vanhempani ovat jossain käymässä. Isäni on hankkinut uskollisia asiakkaita myös täältä Kukkakylästä. Ehkä olen joskus vähän mainostanut heitä kylän rouville. 

Lapset lauloivat heille uusimpia lastenlauluja, joita neiti Katariina Snellman on opettanut lapsille. Hän on osan lauluista itse säveltänyt. Äitini kehui, että lapset laulavat kauniisti ja he ovat taas kasvaneet pituutta. He toivat meille tuliaisiksi myös kahvia, jota aloin heti keittämään. Ostamme sitä herkkua harvoin itse. Lähetin Emman lainaamaan kermaa naapuriltamme Eloveenalta. 

Oikeastaan vanhemmillani oli erityinen syy käydä kylässä, sillä he toivat minulle iso-isovanhempieni perintöä, jota he eivät itse tarvitse. Kuulemma perintökalut vain pölyttyvät heidän komeroissaan. Sain kahviastiaston ja kaksi muotokuvaa esivanhemmistani. Astiastossa on kultareunat ja kukkakuviot, olen ihan hullaantunut siihen!
Emma myös ihastui kahvikuppeihin, hän pitää kaikesta, missä on kukkien kuvia. Vanhempani eivät ehtineet jäädä kovin pitkäksi aikaa, sillä he veivät vielä Sofialle perinnöksi kirjailtuja pöytäliinoja. He saivat yöpyä Sofian ja Eerikin aitassa ja jatkoivat aamulla matkaansa takaisin kotiin."

Amalia

Amalian perintöastiat

Amalian esivanhempien muotokuvat


Tuotteista

Jos pitäisi valita minitavaroista suloisimmat, aika korkealle sijalle asettuisi nuo pikkupienet posliiniset astiat. Kuinka voi tehdä noin pieniä kukkamaalauksia ? ☕ Kahvikupit ovat pikkurillinpään kokoisia. Sokeriastiassa ja kannussa on irralliset kannet. Astiasto on neljälle ja myös kermanekka kuuluu siihen. Taulut ovat peukalonpään kokoisia ja pienestä koosta huolimatta varsin tarkkoja. Ilmeisesti ne ovat minikopioita oikeista historiallisista maalauksista.


Astiat ja taulut: Huuto.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)