Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

5. marraskuuta 2022

Nukketalon tuunausta ja vähän pihan laittoa

Ruusulan nukketalo on lapsenlapseni entinen ja tyypillinen lasten nukketalo, jossa oli roosan väriset ikkunanpuitteet, ovi ja katto. Mietin, mitä tekisin sille, että se olisi vähän erilainen, mutta allergian vuoksi maalaus on minulle hankalaa. 

Kaivelin laatikoitani ja löytyi palanen puukuvioista DC-fixiä, jota ostin jo vuosia sitten. Kokeilin sitä ikkunanpieliin ja huomasin, että se pysyy kiinni pinnassa. Kontaktin leikkaus ja liimaus kesti koko päivän aamusta iltaan. Peitin kontaktilla ikkunanpuitteet ja oven. Jätin näkyville maalatun ruusun oven yläpuolelle, siitä talo on saanut nimensä Ruusula.



uusittu Ruusula


Poistin irroitettavat puiset vihreät 'pensaat' ikkunoiden yläpuolelta sivuseinistä ja päällystin niiden tasanteet kontaktilla. Etuseinästä niitä ei voinut poistaa, mutta tein kartongista niiden eteen 'lumipeitteet'. Kattoon tuo puukuvio ei sovi ja se täytyy fiksailla myöhemmin jollain muulla. Ruusulan pihalle satoi valkoista lunta ja pupukin siellä vierailee. Myös pari pientä kuusen alkua ja pienempi kelkka ovat uusia. 


Alimmasta koristekuvasta tulee mieleeni oma lapsuuteni puutalokorttelissa 1960-luvulla. Muistan erään kaupan ikkunassa olevan liikkuvan joulupukin, ja jäin sitä äidin kanssa katsomaan yhtä ihastuneena kuin kuvan tyttö. Elämä menee nopeasti ja hyvistä muistoista kannattaa pitää kiinni. ❤

Rauhallista viikonloppua !


DC-fix: Clas Ohlson, Kelkka, kuuset ja pupu: Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)