Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

30. elokuuta 2022

Virkattu päiväpeitto Emmalle

 "30. elokuuta 1851 - Rakas Päiväkirja !

Tein Emmalle päiväpeiton, hän sai itse valita langan värin Sofian kaupassa..."



"Tein peitettä ompeluseurassa, jossa käyvät myös tohtorin rouva Anna Wallin, naapurimme rouva Maiju Eloveena, kartanon rouva Gertrud Granholm, pastorin rouva Eveliina Liljeroos, kanttorin rouva Gunilla Wuorela, sekä nuori rouva jolla on vauva ja tietysti itse leskirouva Brodè, joka pitää ompeluseuraa. 
Meillä on aina hauskaa siellä ! 
Onneksi meidän miehemme eivät kuule kaikkea, mitä siellä puhumme. Hyvässä tarkoituksessa vitsailemme vähän heidän kustannuksellaan, kaikella rakkaudella. Se vähentää pieniä arjen harmeja, kun saa nauraa välillä. Kukaan näistä rouvista ei juorua juttujamme eteenpäin, sen verran jo heitä tunnen ja sen tiedän.

Esimerkiksi viime kerralla rouva Eveliina Liljeroos kertoi miehensä hassusta tavasta iltaisin ennen nukkumaan menoa. Pastori kiertää joka ilta heidän talonsa ulkopuolelta ensin vastapäivään, sitten toisen kerran myötäpäivään, ja tarkistaa kaikki paikat. Sitten hän menee tikapuille istumaan ja ihailee tähtitaivasta hetken ennen kuin tulee sisään. Kerran hän kiipesi aika korkealle tikkailla ja Eveliina rouva huuteli jo ikkunasta, että tulisi jo sisään, ennenkuin tipahtaa alas. Pastori oli vain vastannut siihen 'hysss'. Kerroin siihen perään Henrikin tavasta keksiä sävellyksiä ja hyräillä pihalla lintujen tahtiin. Minua se tapa kyllä vähän liikuttaa, rouvia hiukan hymyilytti ja nuori rouva tirskahti.

Emma ilahtui, kun peite tuli valmiiksi. Teen vielä tyynyn samasta langasta."

Amalia A.

päiväpeite Emmalle


Päiväpeitteestä

Virkkasin peitteen Novitan virkkauslangasta vuorotellen kiinteillä silmukoilla ja vuorotellen pylväillä.
Asetin virkkaustyön poikkisuunnassa sängylle, kuten kuvasta näkyy. Eli työn leveys = sängyn pituus.

Virkkasin lopuksi peitteen kolmeen reunaan 1 krs kiinteitä silmukoita ja sen jälkeen joka neljänteen silmukkaan 6 pylvästä viuhkamaisesti. Päätyreunaan en tehnyt koristereunaa, eli siihen päätyyn, missä tyyny on. *Lisäsin myöhemmin vielä toisen samanlaisen koristereunan, koska ompelin petivaatteet sänkyyn, jotka nostivat päiväpeiton reunaa ylemmäs. 

Tuli siitä aika kodikas päiväpeitto pikku Emma tytölle. Emman sänky on aikuisen nuken mittainen, koska ei löytynyt mieluista lasten sänkyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)