Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

28.3. Nimipäiväonnittelut kaikille, joiden nimi on Armas!


28.3. Nimipäiväonnittelut kaikille, joiden nimi on Armas!

18. maaliskuuta 2022

Tapetointihaaste ja vähän mööpeleitä makuukammariin

"Ruusulan talo 18. maaliskuuta 1851

Rakas Uusi Päiväkirja, edellinen päiväkirjani tuli täyteen viime joulukuussa ja nyt sain Sofialta lahjaksi tämän uuden, punaisen päiväkirjan. Tämä on niin ihana, että miten raaskin kirjoittaa uusille puhtaille sivuille
." 💝


"Koko alkuvuosi on ollut vähän hankalaa aikaa tänä vuonna 1851. Olimme pitkään sairaana koko perhe ja tohtori ja sisar kävivät täällä meitä tutkimassa monta kertaa. Sofia toi meille ruokaa oven taakse. Myös pastori kävi, vaikka yritin kieltää, ettei hän saisi tartuntaa. Ehkä hänen rukouksensa auttoi, koska aloimme vähitellen parantua sen jälkeen. Nyt Henrik ja lapset ovat jo pirteitä, mutta minun täytyy vielä nukkua yhdet päiväunet, jotta jaksan iltaan asti.

Henrik alkoi heti toivuttuaan hääräämään talon töitä, hän on jopa keittänyt meille lämmintä keittoa ja lakaissut lattioita. Hän nousi toissa-aamuna hereille kukonlaulun aikaan ja reipas viheltely alkoi pian kuulua salista ja myös outoa kolinaa. Kun nousin petistä ylös ja laskeuduin saliin, huomasin, että puolet salin seinistä oli jo tapetoitu. Henrik ei ole ennen tapetoinut seiniä ja tapetissa oli vähän kupruja, mutta en sanonut siitä mitään. Kyllä tapetti muuttaa tunnelmaa ja tämä kellertävä uusi tapetti antaa vähän valoisuuttakin huoneeseen. Olipa se iloinen yllätys ! 💕

 

beige tapetti jossa pieniä kukkia


Lounaan jälkeen Henrik valjasti meidän uuden ruskean tamman vaunujemme eteen ja kävimme puusepän verstaalta ostamassa makuukammariin tilatut mööpelit; klaffipiirongin, tuolin ja vaatekomeron. Piirongista tuli heti Henrikin lempipaikka, kun hän kirjoittelee siinä runoja, laulunsanoja ja kirjeitä. Henrik sai tänään veljeltään Kaarlelta kirjeen, jossa hän kyseli vointiamme ja ilmoitti, että hän oli saanut kalaverkkoja valmiiksi, jos niitä tarvitsemme.

Henrik lukee kirjettä, Amalia nukkuu

Ompelin kukkaverhon kammariin, silitin ja ripustin sen ikkunaan ja otin sen jälkeen pienet päiväunet. Roosa hyppäsi heti viereeni nukkumaan. Lapset viihtyvät pihalla hyvin ja he tekivät sinne pari lumiukkoa. Joululahjaksi saatu kelkka on ollut kovassa käytössä. Kotiopettaja tulee taas ensi viikolla Emmalle opettamaan luku- ja laskutehtäviä. Tänä vuonna hän aikoo opettaa myös maantietoa ja eläinoppia.Musiikkitunnit ovat edelleen Emmalle mieluisia ja nyt, kun Henrik on kotona, he laulavat joskus yhdessä. Henrik on koettanut saada poikiakin laulamaan, mutta he eivät siitä innostu. Meidän perheestä ei taida tulla laulava perhe, kuten kanttori Wuorelan perheestä, jossa 7 sisarusta laulaa kauniisti kuorossa. Varmaan heidän pienemmätkin lapset, joita on myös 7, ryhtyvät laulamaan, kunhan kasvavat isommiksi."

Amalia

Pyöreä pitsimatto

Pyöreän pitsimaton tuolin alle virkkasin 'tiskirätin' ohjeella, joka on Moda-lehden numerossa 08/2012. 

Tapetointihaaste oikeasti

Käytin tapetoinnissa ensin tapettiliisteriä ohjeen mukaan. Ensin näytti ihan hyvältä lopputulos, mutta hetken päästä tapetti alkoi kupruilla, kun se kastui liisteristä. Kuivuttuaan se kutistui vähän takaisin. Ei siinä kaikki, kuivumisen loppuvaiheessa alkoi kuulua nukketalon seinistä napsahduksia, kun tapetti irtoili seinistä. En tiedä, käykö muille tapetoijille näin, mutta ehkä syynä on tuon talon pintamateriaali, kun sitä ei ole tarkoitettu tuunattavaksi. Lisäilin PVA liimaa irronneisiin kohtiin 2 - 3 kertaa uudelleen lattasiveltimellä. Nyt tapetti ei ole enää irtoillut, mutta luulen, että se olisi helppo vetää irti seinästä vieläkin. Plus siinä on nyt ruttuja, kun monta kertaa sitä korjailin. 
PS: Vaihdoin tapetin ja ikkunat myöhemmin. Käytin tapettia komeron taustaseinään.


Huonekalut ja verhokangas: Miniland, Tapetti ja liisteri: Minimaailma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)