Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

Nimipäivä


29.3. Nimipäiväonnittelut kaikille, joiden nimi on Jouni, Joni tai Joonas!

31. maaliskuuta 2022

Huutokauppalöydöt

 

"Ruusula 31. maaliskuuta 1851

Rakas Päiväkirja, kävimme Henrikin ja lasten kanssa kartanon huutokaupassa eilen. Siellä on aina paljon väkeä ja paljon käytettyä tavaraa myynnissä."

 

"Meklarina toimi kartanon tallimestari Lauri Laukka. Huutokauppa oli tällä kertaa kaikkea muuta kuin rauhallinen, kiivaita huutoja käytiin milloin mistäkin tavarasta. Laukan vasara paukutti pöytää puheensorinan yli.

Henrik taisteli Jeesus-taulusta kanttorin rouvan Gunilla Wuorelan kanssa. Henrik harvoin ihastuu johonkin esineeseen noin paljon, mutta ymmärrän häntä kyllä, se on kaunis ja herkkä maalaus. Lopulta hän voitti huudon, vaikka hinta alkoi olla jo kipurajalla. Henrik ihasteli taulua vielä kotona ja istui hiljaa sen edessä, kun se oli ripustettu seinälle.

Minä taistelin isosta matosta, josta kilpailivat myös suutari Nikke ja pari rouvaa, joita en tunne. Tom myös huuteli tarjouksia minun puolestani ja sai yleisön hymyilemään. Kun lopulta voitimme huudon matosta, Tom sai yleisöltä taputuksia ja hän kumarteli joka suuntaan kiitokseksi. Pitihän minunkin ihastella mattoa vielä kotona, siinä on taitavasti kudottuja pieniä kukkakuvioita.

Roosa livahti meidän vaatekaappiin nukkumaan ja huomasimme sen vasta illalla myöhään, kun se kömpi sieltä ulos ja alkoi naukumaan päästäkseen pihalle. Emme vieläkään tiedä, kenen kissa se on, mutta yhä enemmän se täällä Ruusulassa on näyttänyt viihtyvän. Olemme jo antaneet sille kermaa ja silakkaa, vaikka aluksi arastelin sitä syöttää, jos onkin jonkun naapurin kissa. Hiiret eivät tule enää meidän pihalle, joten hyvin on Roosa kermansa ansainnut."

Amalia

maton runsaat kuviot

Roosa etsii nukkumapaikkaa

Henrik ja Amalia ihastelevat ostoksia

Jeesus-taulu seinällä


Ostokset

Punavihreät sävyt yhdistetään mielikuvissa usein jouluun, mutta nehän ovat oikeasti kesän värejä; punaisia, sinisiä ja keltaisia kukkia vihreällä nurmella. ('no onkos tullut kesä nyt talven keskelle...')
Olen ihastunut kaikenvärisiin nukkekodin mattoihin, varsinkin turkkilaisiin ja georgiaanisiin. Ne ovat ihmeen taitavasti ja pikkutarkasti kuvioitu. Tämä matto on kooltaan 21,5 x 15 cm + hapsut. 
Tauluun ihastuin kyllä ensin, se on kopio harvinaisen kauniista maalauksesta.
Ohessa vielä kuva edelliseen postaukseen liittyen, kun päällystin lipaston laatikoiden sisäpohjat valkoisella kontaktipaperilla, eli dc-fixillä.



Matto ja taulu: Huuto.net


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)