Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

13. marraskuuta 2021

Sängyn päälle virkattu koristetyyny

"Ruusulan talo 13.11.1850 - Rakas Päiväkirjani
Tein valmiiksi valkean tyynynpäällisen sängyn päälle, se sopii päiväpeiton kanssa yhteen."

"Elämä on ollut arkista aherrusta ja iloa lapsista. Emma on oppinut soittamaan hyvin nokkahuilua ja laulaa kauniisti. Tim on luonteeltaan sellainen, että keksii hyvin leikkejä itsekseenkin, mutta on saanut myös ystäviä naapuritaloista. He leikkivät usein laivaleikkejä ja poikien puheissa kuuluu sanoja 'tyyrpuuri' ja 'paarpuuri' ja 'reivatkaa purjeet'. Tim antaa muidenkin poikien olla laivan kapteeneja välillä. Henrik saa etäistä ihailua Timin kavereilta, kun hän on ihan oikea kapteeni. Henrik taitaa olla heidän mielestään suuri sankari.

Emman serkut Lotta ja Birgitta kävivät täällä yhden päivän ja yön vierailulla ja voi sitä kikatusta, eivät malttaneet nukahtaa, vaikka kynttilätkin sammutin. Pimeässä talossa kikatus kuului myöhäiseen iltaan asti. Henrik ei olisi sitä hyväksynyt, mutta ajattelin, että harvoin he saavat nukkua yhdessä, niin en komentanut tyttöjä kuin kerran nukkumaan. Olisi luullut, että aamulla olisi tytöillä ollut uni silmissä, mutta kikatus ja tirskuminen jatkui vielä aamullakin. Muistan kyllä omastakin lapsuudestani, kuinka pienetkin asiat saivat silloin nauramaan, kun ystävien kanssa leikittiin.

Tapasin eräänä päivänä torilla pastori Liljeroosin, joka kyseli, miksi emme olleet käyneet kirkossa viime aikoina. Olipa hauskaa huomata, että meidän poissaolomme oli huomattu. Ei ole vain tullut käytyä, kun Henrik on vielä merillä. Ehkä sitten menemmekin lasten kanssa keskenämme kirkkoon, eihän tästä ole kuin kävelymatka sinne. Pieni Kukkakylän kirkko on mäen päällä ja talvella siinä on liukas mäki, jossa kylän lapset laskevat mäkeä. Mäkeä sanotaan 'kirkkomäeksi'. Uskoisin, että Henrik ostaa meille joskus kirkkovaunut ja reen ja hevosen, niin voisimme mennä kirkkoon arvokkaammin, kuin kahlaamalla lumisessa mäessä. Hameen helmat ovat sitten märkinä kun kirkon penkissä istuu. Vaikka eihän Herra siihen katso, vaan sydämeen. Kirkossa on ihana tunnelma talvisin, kun kymmenet kynttilät loistavat ja kylän väki laulaa virsiä. Messun päätteeksi saamme siellä lämmintä mustaherukkamehua ja tuoreita vastaleivottuja vehnäleipiä. Pastorin vaimo on ahkera ja taitava leipuri ja ehkä jotkut kyläläiset menevät myös sen vuoksi kirkkoon sunnuntaisin. Ei se ole ollenkaan huono tapa houkutella ihmisiä sanankuuloon. Kaikki lähtevät messun päätyttyä hengellisesti virkistyneinä kotiinsa ja lapset tietysti iloisesti mäkeä laskien."

Amalia 



TYYNY

Virkkasin tyynyn kiinteillä silmukoilla, paitsi yhden kerroksen ylälaitaan pylväillä ja sen jälkeen vielä pari kerrosta kiinteillä silmukoilla. Tyynyn täytteeksi laitoin isoja vanutyynyjä ja kiinnitin tyynyn kiinni virkkaamalla.

Koristereunat virkkasin samoin kuin päiväpeitossa ketjusilmukoilla kahteen kerrokseen. Pylväiden kohdalta pujotin ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla (2 krs) virkatun nauhan, jonka sidoin rusetille.  Lanka on Novitan virkkauslankaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)