Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

10. lokakuuta 2021

Uusi mööpeli Ruusulaan


"10.10.1850 - Rakas Päiväkirjani
Menin puusepän verstaalle heti Henrikin kortin jälkeen."
"Muistin kyllä, mitä sänkyä katsoimme kerran verstaan akkunassa. Se on kallein sänky, mitä puuseppä Birger Hammar valmistaa ja siinä on korkeampi pääty kuin muissa sängyissä. Kun astuin sisälle verstaan puotiin, seinän takaa verstaan puolelta kuului herra Hammarin äkeä paapatus.

Puuseppä moitti apupoikiaan laiskottelusta sillä aikaa, kun hän itse oli ollut asioilla. Konsulin pöytä ei ollut tullut vieläkään valmiiksi ja hän tarvitsi 10 hengen mahonkipöydän porvarien kiltan päivällisille. Konsuli Jyllenstiernan palvelija oli käynyt kysymässä pöytää jo kaksikin kertaa. 'Seuraavalla kerralla tulee itse konsuli sitä kysymään ja te vastaatte itse hänelle!' mylvi puuseppä Hammar apupojille.

Kilistin pientä kelloa puodissa ja puuseppä huusi pojille: 'No niin, sieltä konsuli nyt tulee!' Puuseppä harppoi verstaasta puotiin posket harmituksesta punaisina ja hän näytti helpottuneelta kun näki minut. Tilasin Henrikin mainitseman puusängyn ja sanoin puusepälle, että sen ehtii toimittaa sitten, kun konsulin pöytä on ensin valmis. Puuseppä Hammar naurahti vähän ja puhkesi moittimaan apupoikia, kun heistä ei laiskuutta saa pois huutamallakaan. Maksoin sängyn etukäteen, että puusepälle tuli parempi mieli.

Puusepän apupojat Konsta ja Aapeli kuskasivat hevoskyydillä sängyn tänään tänne meille. He jättivät sen keskelle lattiaa ja poistuivat kiireesti takaisin verstaalle. No, jaksan minä itsekin sitä siirtää, tai sitten jätänkin sen keskelle lattiaa. Kaupan päälle saimme vielä paksun patjan ja tyynyt. Kelpaa siinä nyt nukkua ja nähdä kauniita unia."

Amalia 

 


SÄNKY

Tilasin sängyn verkkokaupasta, patja ja tyynyt kuuluivat pakettiin. Sänky on puuta ja vaneria. Mielestäni se on ihanasti vanhan tyylinen ja myös vanhanaikainen leveydeltään, eli kapeampi kuin nykyajan parisängyt, suhteessa 1:12. Sänkyä myydään muualla myös ruskeana. Sängyn ulkomitat ovat noin 10 x 17 cm.

Toivoisin, että Suomessa olisi valmistaja, joka tekisi vastaavia kalusteita miniatyyreinä, nämähän tulevat alunperin ulkomailta. Tämä sänky on valmistettu Kiinassa, mutta ei ehkä ole siellä suunniteltu, koska malli muistuttaa vanhoja suomalaisiakin sänkyjä. Näitä tuotteita myydään myös Amerikassa ja muissa Euroopan maissa. (Town Square Miniatures) Paketissa lukee, ettei tuote sovellu alle 12 vuotiaille lapsille.


 Sänky: Mineillen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)