Tervetuloa !

Tervetuloa! Täällä sisustetaan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa. Nukke-Amalian "historiallista päiväkirjaa" voi lukea aika ajoin. Mineily on aikuisten harrastus, miniatyyriesineet ja päiväkirjan tarinat sopivat noin yli 14-vuotiaille. Pienemmille lapsille voi lukea Ystäväkirjan runoja.

Nimipäivä


29.3. Nimipäiväonnittelut kaikille, joiden nimi on Jouni, Joni tai Joonas!

25. syyskuuta 2021

Vanha valokuva ja kamferitippoja

"Ruusulassa 25.9.1850 - Rakas Päiväkirja, löysin tätini muotokuvan muuttolaatikosta ja kehystin sen. Huomasin, että Emmassa on samaa näköä kuin tädissä oli lapsena."

 


 

"Tohtorin rouva Anna Wallin tuli suutarin verstaalle samaan aikaan kuin mekin Emman kanssa ja kysyin häneltä pyykki-Iitan perheen lääkärilaskusta, josta olin luvannut maksaa osan. Anna rouva kertoi, että hänen miehensä, tohtori Frans Wallin, oli päättänyt alentaa pysyvästi hintoja sellaisilta lapsiperheiltä, joilla on pienet tulot. Sen vuoksi minulle ei laskua lähetetty, koska Iita ja Kustaa suoriutuivat itse laskusta. Anna rouva sanoi, ettei se olisi heidän omakaan etu, että vähävaraisilla perheillä ei olisi varaa tohtorin tarkastukseen. Taudit leviävät, jos niitä ei tutkita ja hoideta. Perhe sai yskäntippoja, kamferitippoja ja muita troppeja ja he ovat jo paremmassa kunnossa. Hienoa!"

 Amalia  

 

Tädin muotokuva takan päällä

 

KEHYS JA KUVA

Kehyksen olen saanut äidiltäni vuosia sitten, hän löysi sen kirpputorilta. Kuva on oikeasti oman tätini kuva, josta tein postikortteja aiemmin ja tämän kuvan leikkasin yhdestä kortista. Kuva on pappani ottama vuodelta 1930. Valokuvauksen historia  alkoi jo vuonna 1839 maailmanlaajuisesti. Alla on linkki, jos haluaa lukea siitä lisää.

 Valokuvauksen historia – Wikipedia

TAKKAPUUT

Takkapuut ovat pestyjä ja kuivattuja pajunoksia.

PITSILIINAT

Pieni pitsiliina takan päällä on kirpputorilta, kuin myös lattialla oleva beige lasinalunen, jota voi käyttää pienenä mattona nukketalossa.

KAMFERITIPAT

Kamferitipat ovat tuttuja lapsuuteni mummolasta. Niitä käytettiin vähän joka vaivaan, mutta lähinnä lieviin sydänoireisiin sokeripalaan imeytettynä. Sain niitä itsekin lapsena maistaa ja muistan sen tuoksun vieläkin. Edelleenkin niitä myydään, mutta niiden todellisesta tehosta en tiedä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)